Temat postu: Czy używacie BG zmieniając tylko wkładkę?
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 11:29 pm
Jeśli tak, to ile razy używacie tej samej kieszonki, zakładając, że jest tylko siusiu?
Dla mnie dobrodziejstwem BG kieszonek był zawsze czas schnięcia i możliwość zakładania ciaśniejszych ubranek , bo mniejsze na pupci. Reszta rodziny je po prostu lubiła za wygodę zakładania.
Wiem, że ten materiał przy pupci sprawia, że czuć sucho i to nawet jak kompletnie mokry wkład. Mój Syncio jednak ma bardzo chlopięce siuśki i najczęściej nos mi podpowiadał, że po pierwszym, najwyżej drugim zasiusianiu i kieszonkę przydałoby się prać. Żaden to problem, bo migiem schnie, ale jednak wiele mam uważa za ich ogromny atut, możliwość używania ich ponownie bez prania, tak jak otulaczy. Mamy tak zaczęły praktykować i tak już się przyjęło, bo wygodnie, ekonomicznie i się rzeczywiście da. Są i mamy, które to krytykują, są i takie, które ponowny wkład kładą na kieszonkę.
A jak Wy praktykujecie i z jakim skutkiem? Pls,Pls, pls, piszcie
U nas to zalezy od ilości siuśków i mojego czasu reakcji Jeśli siusiu było małe i zmieniam od razu po zasiusianiu, to kieszonka nie zdąży nasiąknąć i wkładam po prostu nową wkładkę. A Zosia ostatnio zaczęła wołać - co prawda po fakcie albo w trakcie, ale zawsze to postęp. Jak jest większe siusiu to wkładka jest mokra, więc ją przepieram ręcznie i na balkon. W pralce piorę wszystkie, jak mi się skończą wkłady, czyli mniej więcej co 2 dni.
Temat postu: Re: Czy używacie BG zmieniając tylko wkładkę?
Wysłany: Pon Maj 11, 2009 2:54 pm
Rejestracja: Sob Paź 04, 2008 2:34 pm Posty: 130 Miejscowość: Sobótka - tam gdzie mieszkaja czarownice
Ja mysle że to zalezy od sytuacji / sikniecia itp , diety dziecka , temperatury otoczenia itp Poza tym KAZDA mama posiada to ' WYCZUCIE ' i wie kiedy i jak zmieniać
JA zmieniam tylko wkładkę jak Tymek zrobi mało siusiu , nie powoniewa i nie ejst wilgotna
gdy jest wilgotna , zamoczona i podsmierduje moczem zmieniam całość
Temat postu: Re: Czy używacie BG zmieniając tylko wkładkę?
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 8:33 pm
Za kazdym razem zmieniam nasz BG zaraz po zmoczeniu. Nawet jesli "nie czuc" to w dalszym ciagu jest brudny.(wystarczy powachac) Nie uzywam jednak ich tak czesto ( tylko jak gdzies wychodzimy) z powodu tego ze jest to material sztuczny, syntetyczny. Mikrofiber ma bardzo nie przyjemny zapach po zmoczniu i dlatego zaczelam rowniez uzywac wkladki bawelnine albo konopne.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum