Temat postu: Czym się różnią Bum Geniusy V3 od Organic (All in One)?
Wysłany: Czw Gru 18, 2008 6:57 pm
Jeśli ktoś ma, piszcie jak się nosi i znosi różnicę.
V3 http://www.pieluszkarnia.pl/index.php?p ... nesize-v-3 są przede wszystkim chwalone za funkcjonalność, za to, że szybko, najszybciej schną ( jak polar, gdy wyciągniesz z prania, już jest lekki); że przy pupci warstwa kieszonki jest jak sucha pielucha; że są zgrabne, nie robią "odwłoku" na pupci; że gdy nie ma kupki, zmieniamy tylko wkład że jedna na cały okres pieluszkowania; że tylko raz masz do czynienia z zapięciem, bo wkładkę w kieszonkę wkładasz przed założeniem pieluszki.
Mnie najmniej zachwyca fakt, że nie ma naturalnych tkanin, jedynie pochodne poliestru, microfibra, która z kolei, czasem schnięcia zostawia wszystkie naturalne włókna za sobą dalej na lince Dla wielu jest to argument przewodni, szybka rotacja przy mniejszym zapasie pieluch.
Te dorównują V3 zgrabnym kształtem i tym, że jedna na cały okres pieluszkowania. Z podobieństw? To by było na tyle.
Przerastają jakością tkaniny w środku, bo to najmilsza organiczna bawełna ! która jednak ma swoją cenę
Po pierwsze - nie jest to kieszonka! co oznacza: nie ma efektu "suchego wkładu" , bo tu przy skórce nie ma przepuszczającej warstwy kieszonki, która w V3 służy kolejny raz, po zmianie wkładu,o ile nie ma kupki; Zmieniamy za każdym razem, również gdy nie ma kupki; Schną zdecydowanie dłużej, ok 12 godzin, porównywalnie do Jednej Białej z Imse Vimse.
W konsekwencji, musimy mieć sporo większy zapas pieluszek.
To co dla mnie jest zaletą, dla innego jest wadą stąd więcej nie doradzę
Temat postu: Re: Czym się różnią Bum Geniusy V3 od Organic (All in One)?
Wysłany: Wto Kwi 07, 2009 8:39 pm
Posiadam trzy bum-genius. Organiczny( bawelna) oraz dwa syntetyczne microfiber z suedocloth jak i ostatnio wydany z flece(limitowana edycja). Osobiscie lubie organiczny bum-genius. Poza tym teraz organiczny posiada zatrzaski zamiast rzepy a to wedlug mnie jest latwiejsze w praniu. Kazdy ma swoje upodobania.
Temat postu: Re: Czym się różnią Bum Geniusy V3 od Organic (All in One)?
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 6:35 am
Masz rację, te nowe z napami są rewelacyjne, praktyczne i jak dla mnie, nawet bardziej estetyczne. My już odpieluchowaliśmy Jeremiego i spróbowałam wszystkiego i poza moją słabością do bambusek bambinexu i składanych konopnych, to dla następnego wybrałabym w większości właśnie organiki Bum genius, te z bawełną all in one, no może na zmianę z JBD (Zoo!!!), bo ciut łatwiej schną przez to, że nie przeszyte, a też z organicznej baw.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum