Chciałabym kupić otulacz Flip One Size (dwójka dzieci- 2 lata i noworodek). Czy jest on odpowiedni? Szczególnie dla małego dziecka? Czy nie za bardzo "pufiasty"? Czy warto kupić otulacz one size, czy lepiej dla noworodka stosować rozmiarówkę?
A przy okazji- jak to jest z formowankami? Czy warto kupić one size, czy rozmiarówka wygodniejsza?
Może ktoś używał formowanek Tetro? Czy one się mieszczą w otulaczu? Szczególnie w przypadku noworodka.
HALLLO Moja córeczka Emilka kończy właśnie 4 miesiące od samych narodzin mamy problemy z układem moczowym. DOradzono mi pieluszki wielorazowe czy zestaw złożony z serii Flip będzie dla niej odpowiedni? jestem totalnym laikiem w tej kwestii nigdy wcześniej nie używałam tego typu pieluch - do tej pory były to jednorazówki
Witaj Liam:) Ja nie używałam jeszcze Flipa, rozmawiałam jedynie z paroma osobami, które już używały i obejrzałam sobie dokładnie obie jego wersje. Ja bym się nie mogła zdecydować wyłącznie na ten rodzaj, choć jest dość praktyczny, bo sam otulacz szybko schnie, a praktycznie - czego byś w środek nie włożyła (formowane pieluszki, składane muśliny, wkłady Flipa)- będzie działało. Otulacz Flipa nie ma jednak tych "mankiecików" przy nóżkach, tak jak mają otulacze Imse, co ja osobiście lubię i cenię za większą niezawodność, bo mniejsza szansa, że coś wycieknie. Jest najbardziej podobny wyglądem do oryginalnej kieszonki Bum Geniusa, tyle, że wkład inny.
Nie radziłabym też decydować się na jeden rodzaj, gdy już masz Malutką, która od początku ma problemy z układem moczowym, więc warto sprawdzić co jej najlepiej będzie odpowiadało- czy mikrofibrowe wkłady, czy zwykłe muślinowe składane pieluszki, czy może bambusowe formowane. Oczywiście, że Flipa warto spróbować, ale nie od razu cały zestaw tylko takich. Jeśli problem z układem moczowym jest taki jak mi opisywała Pediatra, czyli najczęściej spotykany u dziewczynek efekt różnicy temperatur pomiędzy tym co wytwarza pieluszka jednorazowa a naturalną ukł. moczowego ( nazwane przez nią okołonerkowym zapaleniem układu moczowego) - to pewno użycie jakichkolwiek pieluszek z materiału będzie zbawienne, bo problem podgrzewania będzie wyeliminowany. Jeśli kupisz sobie testowy Flipa, gdzie drugi masz gratis, to jako trzeci otulacz, możesz sobie spróbować inny, np. z bawełną organiczną i do tego składane muśliny z bawełny organicznej czy jedną bambusową formowaną chłonną pieluszkę na noc, żeby zobaczyć co Wam najlepiej odpowiada. pozdrawiam cieplutko
KUpiłam w końcu econobumy szczerze mówiąc myślałam, że to to samo co flipy tylko białe wydały mi się estetyczniejsze. Chyba jednak nie do końca jest tak w rzeczywistości Pieluszka jest fajna nie przecieka otulacz szybko schnie. Moja córeczka zaczeła właśnie etap turlania, przewracania się z boczku na boczek, troszke się obawiałam czy pielucha będzie skuteczna i czy nie bedzię krepować jej ruchów. Wszytsko jest jednak w jak najlepszym porządku. Pielucha sprawdza się w dzień ale na noc przyda się coś bardziej chłonnego więc zabieram się do lektury forum zeby znaleźć coś skutecznego na małego sikacza;) Nawet mój mąż na początku sceptyczny przekonał się do pomysłu z pieluszkami. Mam nadzieje że to pieluchowanie pomoże, mojej córci po raz kolejny wlepili antybiotyk. Z zapaleniem dróg moczowych walczymy od urodzenia
Niby to takie proste: zakładasz, wymieniasz, zapinasz i już a Emilcia przez dwa dni chodziła w pieluszcze założonej na lewą strone;p
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum