Mam pytanie. Używam BG dopiero od kilkunastu dni. I mam pytanie co do przeciekania. Mój synek ma dopiero 2 i pół miesiąca, a mam wrażenie, jakby na środkowych napach juz było mu zbyt ciasno. A może tylko mi sie wydaje, sama nie wiem. Poza tym czasem tak siknie, że zaraz po załozeniu, albo bokiem wycieknie i plama na ubranku, albo górą z przodu. I zastanawiam sie na ile to jest wina pieluszki, a na ile po prostu siusiaczek tak sie ułoży i jak ma dobry sik, to po prostu znajdzie szparke i leeeeeciiiii poza pieluszke. I jeszcze mam wrażenie, jakby własnie po zapięciu pieluszki (u góry z przodu) było zbyt luźno. A jak znowu mocniej dopne rzepy, to jakby było zbyt ciasno. Podzielcie się swoimi doświadczeniami.
Podbijam pytanie yetty. Właśnie wystartowaliśmy z BG'sami i mamy dokładnie to samo o czym pisze. Może ktoś by podpowiedział, co robimy nie tak? Dodam, że Nasz Ziemko ma niecałe 4 tygodnie i jak dotychczas sprawnie udawało mu się przesikiwać jednorazówki
Dziewczyny! Chłopaki i ich sikawki! Nie dziwne, że na fajnych Strażaków wyrastają
Jereszko ma 2 latka i rosły z niego chłopina, ale rozpięte napy mu spokojnie wystarczają jeszcze. Na poczatku dziecko tak szybko rośnie, ale potem juz nie ma takiego pędu i powinno byc ok na dłużej niż to się na początku wydaje. My sobie poradziliśmy z posiusianiem bodziaka nad pieluszką w ten sposób - ta zapięta część pieluszki microfibrowej, czyli podwójna warstwa jest z przodu i to włożona do samego końca kieszonki. Czasem tak jest, że wkład nie jest dosunięty całkowicie do przodu, co u chłopców ma bardzo duże znaczenie. Jeśli wciąż chłonności nie wystarcza, to wkładajcie obie wkładki do środka, tą noworodkowa i standardową ( które i tak są przeznaczone do tego, żeby używać je razem na noc po fazie noworodkowej). Nie wiem co powiedzieć na wycieki z boczków.. Yetta! sorki, ze dopiero teraz, myślałam, ze mamy z wiekszym stażem BGeniusowym się wypowiedzą, ale myslę, ze możesz próbowac zapiąć rzepy troszkę jakby na skos, tak jak w x, żeby od samej góry było ciut ciaśniej, a zaraz pod luźniej; w zapięciach są flexy, które się rozciagają, więc nie powinno uwierać. Pozdrawiam ciepło
U nas wszystko sie wyjaśniło dawno temu, powód był taki, że prałam w mydle marsylskim, które ma 70% oliwy z oliwek i pieluszki straciły na chłonności. Jak zaczęłam prać w eko proszku Dakos, to wszystko wróciło do normy. Teraz co prawda proszek mi się skończył i jestem na etapie kupna proszku. Póki co piorę w płynie Lovela i też jest wszystko w porządku. Jeżeli chodzi o wkładkę chłonną z mikrofibry tą dużą, to zawsze czy to dzień czy noc wkładam do niej dodatkowo tą mniejszą z mikrofibry, ale od jakiegoś czasu wkłądam zamiast tej małej ręcznik z ikei + duża mikrofibra i jest wszystko w porządku. I ta duża wkładka z podwiniętym końcem właśnie z przodu pieluszki.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum