Witam, Przymierzam sie do zakupu pieluszkowej wyprawki dla mojego bobasa i zastanawiam sie rowniez nad BG V3. Tylko ze przeraza mnie troche instrukcja prania podana na stronie ze np. tylko w zimnej wodzie i bez dodatkow? nie do konca rozumiem. Czy to znaczy ze nie bede mogla ich prac z innymi pieluchami, badz z ubrankami?
Rejestracja: Sob Paź 18, 2008 9:12 am Posty: 100 Miejscowość: W-wa
Hej, Ja piorę tak; najpierw włączam pralkę na płukanie dodaję trochę proszku i odrobine BioD, póżniej nastawiam na 40 lub 60 stopni i piorę ze wstępnym praniem, odplamianiem jak trzeba i dodatkowym płukaniem. Na początku te przepisy prania brzmią kosmicznie, ale po jakimś czasie wypracujesz sobie swój przepis na pranie. Piorę tak od roku i wszystko jest ok z pieluchami.
Bez dodatków to znaczy,że nie można prać w proszku, który zawiera zmiękczacze i nie mogą to być środki, które zawierają oleje roślinne, ja piorę w Jelpie z dodatkiem Bio D.
Elfinea udzieliła jak najbardziej eksperckiej porady popieram. Ja natomiast dawałam dodatkowe płukanie jak mieliśmy wsad z większością pieluch, a zdecydowaną mniejszością ubranek, albo gdy włączałam tryb ekonomiczny z mniejszą ilością wody. Im dłużej używaliśmy pieluch tym niższą temperaturę prania nastawiałam i widziałam, że jednak takie traktowanie pieluch nie zostawia takiego dużego uszczerbku na ich wyglądzie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum