Mój uroczy Siostrzeniec - dwutygodniowy Tymuś, został oficjalnie przez ciotkę opieluszkowany! Niektórzy oblewają narodziny dziecka , inni wolą opieluszkować
Byłam ogromnie ciekawa jak to będzie, czy nie za tycie, ale przy 3950 wagi i 63 cm wzrostu... szanse na niepowodzenie były nikłe Jestem podbudowana! Da się!!! Ostatnio otrzymuję największą ilość komunnikatów zwrotnych od mam, które mówią, że najszybciej im się udaje z powodzeniem pieluszkować BG, albo formowanki flanele, czy muślina i otulacz. UNI formowane praktycznie nie ma prawa bytu od początku. Jest po pachy...
Mamy nawet mamę maleńkich bliźniąt pieluszkowanych przed ukończeniem miesiąca, jak już wielki zapas Tushies spożytkowały, Mama przekonała się najbardziej do JBD, BG kieszonka, bo BG organic za szybko czują mokro i się mniej podoba, a z formowankami i otulaczami za dużo zachodu przy dwójce.
Oto ciotki pierwsza próba: ps. na drugim zdjęciu, z Emi-dumną siostrą pielucha jest najbliżej obiektywu, stąd jakos wielgaśniej wygląda, ale mięciusio się ułożyła między nóżkami i jakoś w realu mniejsza wygladała na nim.
Załączniki:
204 TYMEK I EMI.jpg [ 128.6 KiB | Obejrzany 2590 razy ]
200 TYMEK.jpg [ 101.19 KiB | Obejrzany 2590 razy ]
No to świetne wieści dla mnie!! Za kilka tygodni zostanę mamą i zamierzam od razu pieluszkować wielorazowo ( tzn. od wyjścia ze szpitala). W zestawie frotowe i flanelowe IV, bambusy i otulacze IV. dam znać jak wrócimy z maluszkiem do domu
Melduje, że w bum geniusku pieluchuje się bardzo fajnie. Świetnie otula, jest b. wygodny i milutki. Tylko to schnięcie..... Już miałam nożyczki w rękach żeby uciąć i zrobić jęzor. Nadal się nad tym zastanawiam. Ogólnie próba udana.
chyba bym się bała przeciąć, żeby lepiej schło. Rozumiem, że organiki i że chcesz tak jak JBD "przystrzyc". Jednak prać się będzie jeszcze niezliczoną ilośc razy i oczka w bawełence mogą okazać się być "nieznośne" i skrócić czas schnięcia, a przy okazji ich żywotność .
Wieszaj je sobie tak "na nietoperza" czyli za jeden pasek ze środka, ten przy pupci, klamerką za środek, a reszta, zwisająca, najkorzystniej Ci się rozłoży. To mój najbardziej efektywny sposób suszenia. Słońce idzie Ci na ratunek
To jedne z moich ukochanych pieluszek z ich cudną bawełenką org i kształtem, wręcz jedna z top 3, ale rzeczywiście ich czas schnięcia sprawia, że człowiek jest wystawiony na pokuszenie innych pieluszek a może to i dobrze...bo inaczej by było monotonnie i można by się tylko na tych zatrzymać.
BG w wersji organic swietnie sie sprawdza od samego poczatku z noworodkiem - -zaczelismy go uzywac juz od 1 tygodnia. W porownaniu do bambinexu all in one one size jest o niebo fajniejszy. bambinex dla malenstwa jest ciagle za duzy - przecieka przy nogawkach, a BG potrafi duuuzo wytrzymac
zgadzam się z Anią w 100%, BG AIO to moje ulubione AIO, cudnie wyglądają na maluszku i starszaku. No i są w stanie na prawdę dużo wchłonąć. My używamy na noce i dłuższe wypady
_________________ "Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy, aby kołysanką i ciepłymi słowami utulić Ciebie płaczącego wtedy, kiedy całe moja ja pragnie odpocząć..."
Ostatnio edytowany przez mamru, Czw Sty 21, 2010 10:18 pm, edytowano w sumie 1 raz
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum