Babeczki! Tak na Was patrzę i zazdroszczę tych chust. Zawsze myślałam że nosi się tylko małe dzieci. Jakoś się tak składa że trochę późno docieram do tych wszystkich fajności (pieluchy wielokrotnego użytku a teraz chusty) Polatałam sobie trochę po necie ale oczywiście jak ktoś jest zielony w temacie, trudno to wszystko ogarnąć.Jaka chusta dla jakiego dziecka,która się fajnie nosi itd. Mam prawie 14 miesięcznego synka.Może dałabym radę? Bardzo proszę doświadczone w tym temacie mamuśki o wprowadzenie w ten magii świat ;)
znajdziesz tam MASE informacji na temat chust , sposobu noszenia , poznasz setki ...ba ! tysiace mam które nosza swoje dzieci a może w twoim mieście ejst mama również nosząca ? ...sprawdz na forum ;)
a 14 miesięcy to ....malizna jeszcze ;) przed tobą setki kolorów, długości ..wiązań ...i co najważniejsze ...ciepła i wygody twojego dziecka
Edolka! Ja się późno wkręciłam, ale zdecydowanie lepiej późno niż wcale i tak się cieszę. Jeremi ma 23 miesiące Kochana, zazdroszczę Ci tych miesięcy noszenia, których ja już nie nadrobię. Podegi, Miłość od pierwszego wejrzenia:-) Długa zielona Bebelulu...pierwsza miłość:-) a teraz czekam na Beco http://www.becobabycarrier.com/, carnival mi się upatrzył. Te się super łatwo nakłada i nosidło ergonomiczne to łatwa sprawa przy takim większym Maluszku. :-) Moje w drodze, z 4 innymi wzorami :-) Frajdy z wchodzeniem w temat :-) Biedronka jest ekspert nad eksperty. Pytaj ją , pytaj, bo niedługo tylko medialni będą mieli do niej dostęp ;-) mamy szczęście, że ma czas do nas na forum wpaść ;-) zobacz tylko ile ma postów na chusty info i kangurze ;-) żartuję, ale wiem, że ma stresa przed jakimś radiowym występem, a jest the beściak :-(
Znalazłam chustę MEI-TAI, bawełna skośno-krzyżowa. Co Ty na to? Wiesz jaka jest różnica w noszeniu i jakości między nosidłem z bawełny a bawełny skośno-krzyżowej? Co lepiej? pozdrawiam
Rejestracja: Sob Paź 04, 2008 2:34 pm Posty: 130 Miejscowość: Sobótka - tam gdzie mieszkaja czarownice
edolka dla 14 miesięczniaka : jesli szukasz chusty to TYLKO skośnokrzyżową .Diagonalnych nie - bo sa ciężkie w okiełznaniu ;) dzieki bogu teraz diagonalnych bardzo malutko jest. Piszesz o MT .Są to nosidełka ergonomiczne NIE chusty ;) moga być uszyte z chusty na przykłąd ale jest to już nosidło .
podsumowanie :
chusta TYLKO skośnokrzyżowa tkana MT ok ..łatwe zakładanie i nie wymaga dociągania .wie pozycje dziecka : przód i na plecach :)
pisz mi prosze nazwami co znalazłas ..jaka firma i model to będe wiedziała o czym piszesz :) i łatwiej mi będzie doradzic :)
oczywiście że nosidełko, ja gapa... Znalazłam MT LennyLamb, bawełna skośno-krzyżowa Co o tym? No a jaką może chustę poradziłabyś (konkretnie)-może tkana też LennyLamb? A może Rapalu Bebelulu? Bo wiesz, czytam i oglądam ale nie ma to jak zdanie kogoś kto pewnie niejedną chustę już "znosił" ;)
edolka .. mój syn ma 2 lata i 3 miesiące i dalej jest w chuście codziennie bierz co chcesz - i rapalu i mt będzie super. tak samo i ergonomiczne nosidła, ale to już droższa sprawa niestety . Ewa.. ja chce zobaczyc twoje beco !! jak już dostaniesz je... będe mogła się przymierzyć?? to jedyne czego mi w bibliotece chustowej brakuje
_________________ mama Ani ( 16.06.2004) I Franka ( 30.08.2006) .... doradca chustowy (aufbaukurs niemieckiej szkoły noszenia Trageschule® ...
Daj spokój! Ty i ja...przepadniemy jak się spotkamy Beco w drodze, ale juz chyba chce Joey, ten z organicznej bawełny, a nie ten w kwiaty. Nie , nie- chcieć chcę obydwa, obypięć;) ale tak juz chyba jest z tymi chustami, że chce się obysto a oczywiście to będe się nieziemsko cieszyc jednym. Tak dlugo im schodziło, że doczekałam się brakującego produktu zanim do paczki włożyli. Kręcił mnie espresso w kwiaty,carnival(?bodaj) ale ja z tą organiczna bawełną to zboczenie już jakieś mam. No to ja już się boję Twoją kolekcję zobaczyć..skoro Tobie tylko Beco brakuje...hmm.. Wspólna kawa? i zarażamy się!
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum