Rejestracja: Sob Paź 04, 2008 2:34 pm Posty: 130 Miejscowość: Sobótka - tam gdzie mieszkaja czarownice
Zaczne od tego że ja jestem w nich zakochana na amen Uwielbiam ich kolory które nie płowieją i nie farbują ! co nie zdaza się często Fajnie przylegają na pupie malucha a jeszcze fajniej patrzyć na nie jak malizna stawia pierwsze kroki w ogrodku tylko w otulaczu welnianym który robi za spodenki
ale do sedna sprawy Jak dobzre je wylanolinowac żeby trzymały bosko ...no więc jak robie to tak
Robie ręczną pzrepierkę w misce z płynem do prania wełny .Płukam i delikatnie wyciskam ( nie wykręcam ) Trzeba pamiętać że cały ten proces musi być w wodzie o podobnej temp. a nie pranie w ciepłej a płukanie w zimnej bo jest szansa że sfilcujemy galoty i bedziemy miały niezbyt urokliwe galotki za 49,90
po przepierce w płynie do prania wełny przychodzi czas na lanoline .JA kupuje tą z Imse Vimse bo wg. mnie jest najlepsza . Wlewam tak na oko 2 łyzki lanoliny do 1/3 - 1/2 wiadra goracej wody i pozwalam jej się rozpuścić ładnie w wiaderku ...napstepnie ładuje do tego roztworu galoty i tak zostawiam na cała noc Rano wyciskam otulacz z lanoliny i robie szybką przepierkę w letniej wodzie z płynem do prania welny ( tak tylko żeby zniwelowac zapach lanoliny ) wyciskam galoty zawiniete w ręcznik i wystawiam na dwór do wysuszenia )
NIe wystawiajcie Disany an mega słońce i mega skwar z nieba bo mogą być uszkodzone przez mocne słońce ( tak samo jak my sie palimy na dłuższym opalaniu ...może byc podobnie z galotkami .
Robie juz tak lanolinowanie od kilku miesiecy .Sztuk mam dwie . Otulacze wygladaja ładnie , sa zadbane , nie sfilcowane i co najwazniejsze trzymaja tak że hej
mam nadzieje że mój opis kumuś pomoże jak pojawi sie problem jak to"to" uprać
A jak często je traktujesz lanoliną? I jak często pierzesz? Też mi się podobają. Jeżeli są funkcjonalne, to czemu by nie dokupić, tym bardziej że otulacze jeszcze by się przydały. A co wkładasz do środka i jak zawijasz na pupie?
Rejestracja: Sob Paź 04, 2008 2:34 pm Posty: 130 Miejscowość: Sobótka - tam gdzie mieszkaja czarownice
bea napisał(a):
A jak często je traktujesz lanoliną? I jak często pierzesz? Też mi się podobają. Jeżeli są funkcjonalne, to czemu by nie dokupić, tym bardziej że otulacze jeszcze by się przydały. A co wkładasz do środka i jak zawijasz na pupie?
lanolinuje i piore raz na 2 tyg. W czasie uzywania wietrze .Zakładam na zmiane z pulowymi
Do środka wkładam formowane Wiem że mozna skaldac musline, wkładki itp. Ja sie przyzwyczaiłam do formowanych bo te wlasnie mi bardziej odpowiadaja
Zosine gatki zalanolinowane, takie fajne w dotyku się zrobiły. Tylko chociaż mamy M-kę, spadają trochę z pupci. Myślę o tym, żeby jakąś gumkę zainstalować, albo co.
Iwka napisał(a):
Zosine gatki zalanolinowane, takie fajne w dotyku się zrobiły. Tylko chociaż mamy M-kę, spadają trochę z pupci. Myślę o tym, żeby jakąś gumkę zainstalować, albo co.
skurczą sie jeszcze jak zalanolinujesz z jeden raz MOżesz wszyć gumkę ( zawinąć brzeg ) ja natomaist jak zakładam na dzień a juz są wyrobione po ponad tygodniu to zapinam bodziaka .Nic nei pzresiąka a Mały tak bryka po domu .
Lanolinowałam raz, całą noc i pól dnia. Płukałam z dodatkiem octu, tak jak napisali na opakowaniu. Ale gatki nie były mokre, może to jakoś nogawką wyciekło? Chociaż wydaje mi się, że te ściągacze na nóżkach są dość obcisłe.
Iwka napisał(a):
Lanolinowałam raz, całą noc i pól dnia. Płukałam z dodatkiem octu, tak jak napisali na opakowaniu. Ale gatki nie były mokre, może to jakoś nogawką wyciekło? Chociaż wydaje mi się, że te ściągacze na nóżkach są dość obcisłe.
jak nei były mokre to nie przemokły Wam . Musiało przecieknąć nogawkami . zlanolinuj je jeszcze raz w ciut cieplejszej wodzie .nogawki sie skurcza jeszcze jak są za luzne .
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum