Zarejestruj się • FAQ • Szukaj • Zaloguj się
Obecny czas: Pią Maj 18, 2012 12:38 am

Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona główna » Parada pieluszek » Producenci » Disana

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

pieluszka dziana Disany

Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 1
 [ 6 posty(ów) ] 
  Widok do druku Poprzedni temat | Następny temat 
Autor Wiadomość
mamru
 Temat postu: pieluszka dziana Disany
PostWysłany: Sob Lip 11, 2009 11:52 am 

pomyślałam o opinii na temat tej pieluszki, bo jeszcze nie znalazłam żadnej :)
http://www.pieluszkarnia.pl/p457,disana ... ziana.html - o tej mowa, dla jasności :)
Korzystacie?
Bo ja właśnie skusiłam się na kilka sztuk i powiem szczerze jestem zachwycona. Uważam, że najtańszy zestaw dla początkujących pieluchowców to pieluszka dziana+tetra+otulacz wełniany. Nie zmieniam tej pieluszki dzianej za każdym siknięciem-wynika to stąd, że pieluszkę zmieniam co godzinę, i praktycznie dziana jest sucha, jeśli jest lekko wilgotna to ją wietrzę. Ale używam jednej na dzień, tzn po całym dniu noszenia pieluszka idzie do prania, mam 4 sztuki i spokojnie wystarczają, wystarczyłyby nawet trzy, bo schnie migusiem. Sprawdziła nam się super teraz przy tej niepogodzie. Formowanki schły bardzo długo, a tetra i muśliny szybciutko. Jak ktoś woli pieluszkowe origami to nie potrzebna mu dziana pieluszka, ale ja np nie mam czasu na "zabawę w składanie" więc biorę dzianą, na to muślinkę i wiążę na pupkę, a na sam koniec otulacz wełniany. Sama pieluszka jest dość spora, ja korzystam z niej odkąd córa skończyła 2 miesiące, nadmiar pieluszki spokojnie chowa się w wełence. Szkoda, że nie pomyśleli o rozmiarówce, ale i tak jestem bardzo zadowolona. I uważam to za alternatywę dla formowanek, które jednak są droższe. POLECAM :)

Ostatnio edytowany przez mamru, Czw Sty 21, 2010 10:33 pm, edytowano w sumie 1 raz

izabella
 Temat postu: Re: pieluszka dziana Disany
PostWysłany: Sob Lip 25, 2009 3:57 pm 
Awatar użytkownika

Ja nawet się zastanawiałam, ale wydaje mi się ,że to się sprawdza przy małym dziecku. Żeby założyć mojemu wiercącemu synkowi pieluchę trzeba się nieźle napocić. Disana mogłaby się teraz nie sprawdzić ale dla noworodka i kilkumiesięczniaka pewnie super. :)

mamru
PostWysłany: Nie Lip 26, 2009 8:09 pm 

powiem szczerze, że nie miałam problemów z zakładaniem pieluchy... kiedy widziałam, że któreś dziecko wierci się i niecierpliwi przy zakładaniu dawałam do rączki zabawkę/przedmiot, który był tylko do przebierania pieluszki i już nie było problemów. Jak dziecię podrośnie to napiszę jak idzie zakładanie pieluszki-bo teraz to już mam tylko jednego pieluchowca :)

a i jeszcze używałam jej przy odpieluchowaniu starszej-zakładałam dzianą+muślinkę i tak biegała, bez otulacza-czuła, że ma mokro, a ja nie miałam mokrej podłogi ;)

Ostatnio edytowany przez mamru, Czw Sty 21, 2010 10:34 pm, edytowano w sumie 1 raz

izabella
PostWysłany: Nie Lip 26, 2009 9:36 pm 
Awatar użytkownika

Zabawka w przypadku Jasia nie działa. Wierci się, przekręca na boki, siada itd. Po prostu koszmar. Trzeba użyć siły albo ...nowej piosenki. :)

mamru
PostWysłany: Pon Lip 27, 2009 7:32 pm 

otóż to głośnie śpiewanie też nie raz pomogło :D

agama
PostWysłany: Sob Sie 01, 2009 7:50 pm 
Awatar użytkownika

Fajna ta dziana, trzeba bedzie sie obkupic na nastepego bobaska :). A przy okazji, u nas tez sprawdza sie spiewanie przy przeiwjaniu, prawie zawsze. Ostatnio dziala "A ja wole moja mame... " hehe.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 1
 [ 6 posty(ów) ] 

Strona główna » Parada pieluszek » Producenci » Disana

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość