pomyślałam o opinii na temat tej pieluszki, bo jeszcze nie znalazłam żadnej http://www.pieluszkarnia.pl/p457,disana ... ziana.html - o tej mowa, dla jasności Korzystacie? Bo ja właśnie skusiłam się na kilka sztuk i powiem szczerze jestem zachwycona. Uważam, że najtańszy zestaw dla początkujących pieluchowców to pieluszka dziana+tetra+otulacz wełniany. Nie zmieniam tej pieluszki dzianej za każdym siknięciem-wynika to stąd, że pieluszkę zmieniam co godzinę, i praktycznie dziana jest sucha, jeśli jest lekko wilgotna to ją wietrzę. Ale używam jednej na dzień, tzn po całym dniu noszenia pieluszka idzie do prania, mam 4 sztuki i spokojnie wystarczają, wystarczyłyby nawet trzy, bo schnie migusiem. Sprawdziła nam się super teraz przy tej niepogodzie. Formowanki schły bardzo długo, a tetra i muśliny szybciutko. Jak ktoś woli pieluszkowe origami to nie potrzebna mu dziana pieluszka, ale ja np nie mam czasu na "zabawę w składanie" więc biorę dzianą, na to muślinkę i wiążę na pupkę, a na sam koniec otulacz wełniany. Sama pieluszka jest dość spora, ja korzystam z niej odkąd córa skończyła 2 miesiące, nadmiar pieluszki spokojnie chowa się w wełence. Szkoda, że nie pomyśleli o rozmiarówce, ale i tak jestem bardzo zadowolona. I uważam to za alternatywę dla formowanek, które jednak są droższe. POLECAM
_________________ "Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy, aby kołysanką i ciepłymi słowami utulić Ciebie płaczącego wtedy, kiedy całe moja ja pragnie odpocząć..."
Ostatnio edytowany przez mamru, Czw Sty 21, 2010 10:33 pm, edytowano w sumie 1 raz
Ja nawet się zastanawiałam, ale wydaje mi się ,że to się sprawdza przy małym dziecku. Żeby założyć mojemu wiercącemu synkowi pieluchę trzeba się nieźle napocić. Disana mogłaby się teraz nie sprawdzić ale dla noworodka i kilkumiesięczniaka pewnie super.
powiem szczerze, że nie miałam problemów z zakładaniem pieluchy... kiedy widziałam, że któreś dziecko wierci się i niecierpliwi przy zakładaniu dawałam do rączki zabawkę/przedmiot, który był tylko do przebierania pieluszki i już nie było problemów. Jak dziecię podrośnie to napiszę jak idzie zakładanie pieluszki-bo teraz to już mam tylko jednego pieluchowca
a i jeszcze używałam jej przy odpieluchowaniu starszej-zakładałam dzianą+muślinkę i tak biegała, bez otulacza-czuła, że ma mokro, a ja nie miałam mokrej podłogi
_________________ "Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy, aby kołysanką i ciepłymi słowami utulić Ciebie płaczącego wtedy, kiedy całe moja ja pragnie odpocząć..."
Ostatnio edytowany przez mamru, Czw Sty 21, 2010 10:34 pm, edytowano w sumie 1 raz
Fajna ta dziana, trzeba bedzie sie obkupic na nastepego bobaska . A przy okazji, u nas tez sprawdza sie spiewanie przy przeiwjaniu, prawie zawsze. Ostatnio dziala "A ja wole moja mame... " hehe.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum