Zarejestruj się • FAQ • Szukaj • Zaloguj się
Obecny czas: Pią Maj 18, 2012 12:49 am

Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona główna » O Maluchach w pieluchach :) » Dobre Nowinki w dziejach Rodzinki

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Narodziny Noemi

Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 1
 [ 3 posty(ów) ] 
  Widok do druku Poprzedni temat | Następny temat 
Autor Wiadomość
ewa
 Temat postu: Narodziny Noemi
PostWysłany: Pią Lip 16, 2010 4:36 pm 
Awatar użytkownika

Moje Drogie :)

Aż mi trudno uwierzyć, że dopiero się chwalę, ale tyle szczęścia na raz trudno w dwóch dłoniach ogarnąć, co tu dopiero mówić o zmieszczeniu klawiatury ;-)

Noemi urodziła się 2 czerwca, ważyła 3,530 i 55cm. Wciąż mi się wydaje bardzo maciupeńka, choć podobno rośnie w oczach.
Aż trudno mi uwierzyć, że mieliśmy tyle szczęścia i dobrych ludzi wokół naszego porodu. Nie marzyłam nawet o domowym porodzie, jak wiele z Was.
Z moją cukrzycą i paroma innymi urozmaiceniami ciąży, potrzebowałam szpitala by czuć się bezpiecznie. Z upartością oślicy czekałam tylko na poród w św. Zofii na Żelaznej (w Wa-wie) i moja wyobraźnia nie wychodziła nawet cm poza jego bramy ;) i.... udało się :D

Miałam najcudowniejsze położne, wspaniałego lekarza (dr. Kukulski :) ) leżałam na patologii ciąży, gdzie atmosfera była przynajmniej wymarzona jak na takowe miejsce, a po tygodniu przywiozłam do domu zdrową, spokojniutką i oczywiście nabardziej wyjątkową córeczkę.
Jest nam z nią dobrze, sielsko-letnio-anielsko. Karmienie-jak już piersi się przyzwyczaiły do nieustannego na nich wiszenia, wygoiły się i swoje wykrwawiły - to idzie nam całkiem dobrze.
Pieluchowanie! koooochamy!
i nie przesadzam! tym razem to pieluchowanie jest bardziej kolorowe, łatwiejsze i wypróbowuję nowych rzeczy, o których z Jeremiaszkiem 3 lata temu nawet nie słyszałam.
Jeremi pokochał Noemi prawie od pierwszego wejrzenia ;) jak już się zorientował, że ona raczej do swojego łóżeczka nie pójdzie, ale to wcale nie znaczy, że on traci miejscówkę, to zapałał miłością.
Dziewczynki, jak już się zorientowały, że nie warto się kłócić która więcej ponosi, bo Noemi raczej się nigdzie nie wybiera, a druga para rąk do noszenia, w pojęciu mamy, to przynajmniej Skarb - także zaczęły mieć niezmąconą radość z jej przybycia.
Radek oszalał na punkcie kolejnej kobiety ;) Noemi owija go sobie wokół pieluszki :D Jeszcze malutka nie wie, że mamy już dla niej plan na życie... zostaje z nami ;) albo poślubia tatusia.

Załączniki:
IMG_0807.JPG
IMG_0807.JPG [ 65.12 KiB | Obejrzany 917 razy ]
Dzieciaczki.JPG
Dzieciaczki.JPG [ 63.49 KiB | Obejrzany 917 razy ]

Kiniunia
 Temat postu: Re: Narodziny Noemi
PostWysłany: Pon Lip 19, 2010 9:32 am 

Cudowne dzieciaki! Jeszcze raz gratuluję!! Niech Wam rośnie zdrowo. Pozdrawiam

w_poka
 Temat postu: Re: Narodziny Noemi
PostWysłany: Śro Sie 04, 2010 9:10 pm 

Miejscowość: Kościerzyna
Brawo dla dzielnej mamy! Mój ma pół roczku a już chcę następne... :-D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 1
 [ 3 posty(ów) ] 

Strona główna » O Maluchach w pieluchach :) » Dobre Nowinki w dziejach Rodzinki

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość