Temat postu: Czy wybrać FuzziBunz Perfect Size czy One-Size
Wysłany: Śro Lut 24, 2010 12:49 am
Uuuuuuwieeelbiam FuzziBunz i jest to dla mnie jedna z dwóch nowych pieluszek, której widoku tego lata na moim dziecku, nie mogę się doczekać !!! Bez względu na płeć ... stokrotki będą rządzić w tym roku w naszym ogródku
Wiem już, że Fuzzi dołączy do naszego stosiku (czyżby już Pieluchomanki????:) ale pewno nie jestem osamotniona w rozważaniach czy warto mieć one-size, czyli uniwersalne kieszonki Fuzzi, czy rozmiarowe Perfect...?
Napiszę Wam rozważania i obserwacje:
Plusy Perfect Size:
Niezwykle proste w użyciu, doslownie jak jednorazówka i nawet nie trzeba regulować gumeczki, którą trzeba co parę tygodni czy miesięcy przepiąć na luźniejszą w Fuzzi One-size Wyglądają ślicznie i leżą dobrze na pupci, nie robią efektu „odwłoku mróweczki”
Minusy, a raczej cena za bycie „Perfect”:
Nie powiekszają i nie są puchate, bo musisz kupować kolejny rozmiar, gdy maluch rośnie, a to już dodatkowy koszt. Mają tylko jeden wkład i poza okresem noworodkowym, nie ma szans, żeby same w sobie wystarczyły chłonnością, zwłaszcza nocą sobie nie poradzą. Potrzebny będzie Ci dodatkowy wkład chłonny, najlepiej bambusowy i wtedy możesz liczyć na skuteczność pieluszki. Zdarza się im więc przeciekać. Z obserwacji jednej z mam wynika, że jej 5 miesięczna córcia, posiadaczka nadzwyczaj pulchnych udek nosi rozmiar M i w pasie napy ma zapięte na najciaśniejszą opcję, natomiast w udkach na najluźniejszą i w udkach już jest krępująco. By zacząć rozmiar L, będzie musiała poczekać aż w pasie nabierze centymetrów.
Wspólne atuty obu wersji:
Proste jak jednorazówka. Stokrotki w każdej wersji rządzą i potrafią zauroczyć ! Dobrze się spierają (nawet w 40 stopniach) i szybko schną. Mają wytrzymałe napy. Maluch nigdy nie czuje, że ma mokro, a mikropolarek od Fuzzi jest wyjątkowo miły (moim zdaniem – jak w żadnej innej kieszonce) Są po prostu wygodne, miękkie i nie są szerokie w kroku.
Nie piszę jeszcze co wybieram ale jak macie doświadczenie, to piszcie pozdrawiam cieplutko!
Temat postu: Re: Czy wybrać FuzziBunz Perfect Size czy One-Size
Wysłany: Śro Lut 24, 2010 10:45 am
Rejestracja: Sob Paź 04, 2008 2:34 pm Posty: 130 Miejscowość: Sobótka - tam gdzie mieszkaja czarownice
ojjj tak Ewo . My teżuwielbiamy stokrotki ! Mamy wersje One Size .Mimo że Tymek ma prawie 2 lata to pieluszke używamy ejszcze z regulacją ! A Tymon jest maluchem sporych rozmiarów;) Wiec spokojnie można powiedzieć że fuzzuBunz sa pieluszkami i dla noworodka i dla dużego dziecka któremu przytrafiają się "wypadki"
Mój Mateusz używa tylko tych pieluszek przebierając syna na moje pytanie dlaczego tych ? - bo są fajne - bo są najłatwiejsze
zostawiając w domu faceta na kilka dni z 2 maluchami i psem daje sobie rade z praniem , suszeniem i wkładaniem wkąłdów do środka nie myląc ich Mysle że Fuzzi jest mega super pod tym względem pozatym schnie w oka mgnieniu
A ja sie zawiodlam... Mam FB PS M i Mała wyglada jak w worku a wazy ponad 7kg... Ni jak ja dopasowac... Pielucha siega jej prawie pod pachy, ani zawinac, ani podwinac. Wyglada jak ze starszej siostry zdjeta.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum