Rejestracja: Sob Paź 04, 2008 2:34 pm Posty: 130 Miejscowość: Sobótka - tam gdzie mieszkaja czarownice
[quote="matju"]a ja jako pierwsza skorzystam z waszych doświadczeń :) dopiero zaczynamy, czyli frotowa i na to otulacz?[/quote]
si !
otulacz to taka " ochrona"przed zalaniem galotów ;)
frotowa najlepiej na noc bo gruba i chłonna lepiej niz flanelowa .Maluch śpi więc mu nic nie przeszkadza :) A na dzień flanelkowe cienkie i chłonne fajnie albo wszytko w jednym czyli biała doskonała :)
Na noc zakładacie flanelowe lub frotowe z otulaczem? I ile razy przewijacie? Ja na noc używam geniusów. ALbo wiona-ale drogi interes. Na dzień otulacz idzie w ruch-coraż bardziej mnie wciąga czeste przewijanie. Używam albo flanelowych IW albo konopne z ekobaby-są fajowe, baaardzo chłonne. Frotowe jakieś w ogóle za wielkie dla mnie. Służą do karmienia, przykrywania itp. No i mam jeszcze jedną Dizzy Dioper (pocket) -ale nie bardzo mi sie podoba.
Rejestracja: Sob Paź 18, 2008 9:12 am Posty: 100 Miejscowość: W-wa
Jednego dnia mały spał we flanelkowej + otulacz, rano był trochę mokry Drugiego dnia na noc założyłam mu frotową i niestety też trochę przeciekła, kurcze nie wiem co by tu zrobić, a i jeszcze jedno nie przewijam go w nocy, śpi do rana nie budząc się.
W ciagu dnia jest ok, tylko w nocy trochę przeciekają
A spróbuj do flanelkowej formowanej włożyć sobie pasek ze zwinietej tetrówki (przeciąć tetrówkę na pół i złożyć 3 razy w pasek) - pod ten język pieluchowy, tak żeby skóry dotykał materiał flanelkowej, a wkładka z tetrówki była pod nim, a dalej główna część pieluchy no i na to otulacz :)
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum