Zarejestruj się • FAQ • Szukaj • Zaloguj się
Obecny czas: Pią Maj 18, 2012 1:09 am

Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona główna » Parada pieluszek » Producenci » Imse Vimse

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

jedna biała doskonała

Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 2
 [ 11 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
  Widok do druku Poprzedni temat | Następny temat 
Autor Wiadomość
joa
 Temat postu: jedna biała doskonała
PostWysłany: Wto Paź 07, 2008 11:35 pm 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa/Białystok
Zdziwiło mnie to, ale jakoś nie do końca sprawdziła się nam jedna biała doskonała - jest genialna na noc, kiedy po ciemku przewijałam Zuzię i nic mi się nie myliło ani nie plątało (jeden rzep), ale ona najdłużej nam schnie i trochę się nam zniszczyła po wielu praniach.

Image
Image

ewa
 Temat postu: Re: jedna biała doskonała
PostWysłany: Śro Paź 08, 2008 9:36 pm 
Awatar użytkownika

Hej :-)
Ja też myslę, że JBD bardziej dają się latem polubić, bo na Słoneczku wdzięcznie schną, ale generalnie to otulaczowi i pieluszce krócej zajmuje. Walczę z pokusą suszarki, więc suszę blisko kominka.
A co do zużywania, to rzeczywiscie najmniej widać zużycie na bawełnianych otulaczach, a jak JBD mi przestają dobrze wyglądać to dosypuję sobie do prania tarte mydło odplamiające, ktore zawsze sobie "na zaś";-) trzymam w pudełku zakręcone i piorę wtedy w 90 stopniach, bo najgorzej to z tą lśniącą bielą jest, ale szczęśliwie bez uszczerbku na rzepach jak narazie:-)
JBD to dla mnie opcja co Dziadziusia tak nie przeraża, Pogotowie Dziadzius lubi wersje "gotowie" w kazdej postaci...obiadek, ubranko, to i pielusia musi byc tip top u nas ;-)

topcia
PostWysłany: Sob Paź 11, 2008 10:07 pm 

[quote="ewa"] dosypuję sobie do prania tarte mydło odplamiające, ktore zawsze sobie "na zaś";-) trzymam w pudełku zakręcone i piorę wtedy w 90 stopniach, [/quote]

Dzięki za pomysł. Ogólnie mydło mnie dzisiaj zadziwiło. Z bawełnianego otulacza nie mogłąm doprać kupki, nawet w 90 st. a tu te mydło raz dwa rozwiazało sprawę.
Jak je dosypię do prania to jak z praniem w niższej temp? w 60 piorę.

waiting_for
PostWysłany: Śro Paź 22, 2008 9:45 am 

Czym się różni JBD od BG?
Przeglądając Pieluszkarnię bardziej spodobały mi się BG, bo po prostu raz je się kupuje i nie trzeba martwić się o zmiany rozmiaru...

Chyba, że JBD ma jakieś atuty których nie zauważyłam...?

elfinea
PostWysłany: Śro Paź 22, 2008 1:57 pm 

Miejscowość: W-wa
[quote="waiting_for"]Czym się różni JBD od BG?
Przeglądając Pieluszkarnię bardziej spodobały mi się BG, bo po prostu raz je się kupuje i nie trzeba martwić się o zmiany rozmiaru...

Chyba, że JBD ma jakieś atuty których nie zauważyłam...?[/quote]

Witaj!

BG-sy szybciej schną no i tak jak piszesz, kupujesz raz i masz do końca pieluchowania.
JBD schnie dłużej, bo są w środku 2 pasy i jest taka jakby grubsza ta pieluszka, ale też b.dobra, zwłaszcza na noc, minusem dla niektórych może być to, że jak dziecko urośnie tzn będzie więcej ważyć to trzeba zmienić jej rozmiar na większy.

pasquda
PostWysłany: Pon Lis 03, 2008 3:42 pm 

U nas Jedna biała doskonała jakoś się nie sprawdziła.Za grubo nam bylo z tymi wkładkami wszytymi, i jakoś nie mogłam ich ułożyc dobrze.BG bardziej nam podeszły. Ale JBD to pieluszka wszystko w jednym, a BG to kieszonki, więc to nie ten sam rodzaj pieluszek. Ja wolę kieszonki, do których napchac mozna ile i co sie chce;)JBD ma przystępniejszą cenę, i to jest jej duży atut.

ewa
PostWysłany: Pon Lis 03, 2008 10:42 pm 
Awatar użytkownika

Grono Fanek bG rośnie:) właśnie oglądam kolejne pupcie niemowlaczków, które jakoś zgrabnie w nich się prezentują i z tego powodu najwięcej Mam jednak pieje z zachwytu i je woli od JBD, choć masz rację, to przecież dwie inne kategorie pieluszek;)
Pozytywna jesteś:) Ja przez tą cenę JBD to nie mam czystego sumienia jej reklamować, bo z tą ceną, to tak pozornie jest taniej od bG, ona jednak nie rośnie z dzieckiem, a bG tak.
Dla mnie za to JBD wygrywa przez zwyczajny fakt, że jest z organicznej bawełny, cały polarek jest z organicznej bawełenki, a bg ani włókienka.

pasquda
PostWysłany: Pon Lis 03, 2008 10:52 pm 

A organiczny BG jest z organicznej bawełny?Bo się czaję wokół niego;))
Masz rację, BG to jeden rozmiar i kupuje się raz,ale psychologicznie łatwiej przełknąć cenę JBD:-)

ewa
PostWysłany: Pon Lis 03, 2008 11:02 pm 
Awatar użytkownika

Jest, jest... i jest fajniusi. Mój faworyt! ale ma swoją cenę...kieszonki niet! dużo dłużej schnie niż microfibrowy bG V3; pojemnośc na siuśki też wydaje mi się mniejsza, ale w dotyku "to jest to". Na tyłeczku też wygląda wyjatkowo zgrabnie :)

pasquda
PostWysłany: Pon Lis 03, 2008 11:06 pm 

Kieszonki sa praktyczne,bardzo je sobie chwalę, ale jak np. jakies podraznienie pupy sie przypałęta, to wtedy trzeba coś delikatniejszego.I wtedy taki organiczny BG będzie chyba odpowiedniejszy?
Jak uzbieram fundusze to sie zgłoszę:-)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 2
 [ 11 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Strona główna » Parada pieluszek » Producenci » Imse Vimse

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości