Temat postu: otulacz imse i formowanki z innych firm? HELP!
Wysłany: Wto Paź 19, 2010 4:54 pm
czy ktoś mógłby mi pomóc bo szukam odpowiedzi na różnych forach od dwóch dni i niedługo zwariuję.. czy można w otulacz Imse Vimse ten śliczny w paseczki na który się strasznie napaliłam wkładać formowanki z bambineksu( bambusowe) i kikko?
Temat postu: Re: otulacz imse i formowanki z innych firm? HELP!
Wysłany: Wto Paź 19, 2010 5:11 pm
można, w otulacz można włożyć wszystko łącznie z ręcznikiem z Ikei, lub zwykłą tetrą. nie wiem czy masz już formowanki z bambinex'u, ja mam 3 i ich nie lubię, bo robi się dość gruby wałek na brzuszku i nie wiem czy to nie uwiera malucha.
Wysłany: Śro Paź 20, 2010 7:45 am
ja dopiero dziś ubrałam po raz pierwszy Maryśke w nowe pieluchy na razie mamy też same kieszonki , dupcia w bumgeniusie ma się dobrze został osikany z góry na dół i dał rade , pomęczę Cię trochę jako osobę z pieluchowym doświadczeniem jeżeli pozwolisz mam dylemat czy dokupić kieszonek czy bawić się w formowanki, które ponoć lepiej chłoną i szybciej schną z tego co czytałam, czy rzeczywiście jest aż taka różnica? i rozmiarowo czy dużo większy jest pupal w formowance i otulaczu, bo nie stać mnie na zmianę i pieluch i garderoby małej jeżeli pupsztal miałby przestać się mieścić w 68
Wysłany: Śro Paź 20, 2010 8:29 am
dla noworodka otulacz + wkład to super rozwiązanie, bo musisz przewijac czesto, wkładem moze byc zwykła tetra, i taki zestaw schnie rzeczywiscie najszybciej. Potem im dziecko starsze potrzebujesz bardziej chłonnych wkładów, a te zazwyczj sa w kieszonkach i aio. Poza tym jeszcze wygoda zakładania, moja córunia ma teraz 7 miesiecy i nam zwiewa, nie korzystam juz z komody do przewijania, bo to strach i wg mnie im starsze i bardziej ruchliwe dziecko tym lepiej beda sie sprawdzac pieluchy kompaktowe (aio i kieszonki).
Wysłany: Śro Paź 20, 2010 9:15 am
Majkens, dla nas na początek spisywały się formowanki Mothercare plus otulacz IV. To było najlepsze rozwiązanie. W tej chwili ze względu na większą chłonność stosujemy kieszonki. Poza tym początkowo większość pieluch jest nie tylko zmoczonych, ale też brudnych od grubszych spraw, więc formowanki można potraktować wyższą temp. Zgadzam się Izuś, że łatwość zmiany pieluch jest ważna. Moja 3 miesięczna córcia strasznie się wierci przy przewijaniu i momentalnie odwraca się na brzuch, więc czasem muszę się nieźle nagimnastykować, aby ją przewinąć.
Wysłany: Śro Paź 20, 2010 1:54 pm
tak fajnie mi się operuje tymi kieszonkami- nawet kupy ogarnęłyśmy, że chyba dokupię je zamiast formowanek i to szybciutko bo od rana poszły dwie( wkładów nie liczę) i przy naszym zasobie pięciu na noc będzie musiał być pampers grany na szczęście kurier dojeżdża w 12 h
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum