Temat postu: Otulacz+pieluszka czy kieszonka na noc?
Wysłany: Wto Sty 05, 2010 11:23 pm
Co Wam się lepiej sprawdza na noc? Kieszonka czy otulacz z pieluszką?
U nas lepiej otulacz + formowanka, ale frotte Imse, albo bambusowa Bambinex, bo flanelkowe za cienkie, a przy składanej muślinie, to otulacz po nocy był do prania, bo całości pieluszka nie zakrywała. Wiem jednak, że niektóre dzieciaki wdzięczniej śpią z uczuciem suchości, które daje mikropolarek kieszonki. Jeremek nie należał do wrażliwych, także "więcej doświadczenia nie pamiętam"
Temat postu: Re: Otulacz+pieluszka czy kieszonka na noc?
Wysłany: Śro Sty 27, 2010 8:10 pm
u mnie najczęściej kieszonka BumGenius lub Wonderoo z dwoma wkładkami, albo AIO-BG albo Bambinex. Ta druga myślę, że trochę niedoceniana, a rewelacyjnie chłonie i schnie tak długo jak BG AIO no ale nie wszyscy lubią rzepy
_________________ "Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy, aby kołysanką i ciepłymi słowami utulić Ciebie płaczącego wtedy, kiedy całe moja ja pragnie odpocząć..."
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 2:22 pm
U nas Wonderoos z dwiema wkładkami. Mimo wielu prób, to chyba najlepsze rozwiązanie, choć o 5 rano i tak wszystko nadaje się do przebrania i wtedy zakładam kolejną pielusię. Bumgeniusy w nocy przeciekają.
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 5:37 pm
Ja najczęściej wciąż na noc daję jednorazówkę. Nieśmiałe próby z wielorazówkami na noc wykazały jednak - zdecydowanie Wonderoos. Nie tylko dobrze chłoną, ale też dają uczucie suchości. Moja mała budzi się gdy tylko poczuje wilgoć, więc nawet najchłonniejsza bambusowa czy frotowa nic tu nie da.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum