Rejestracja: Sob Paź 18, 2008 9:12 am Posty: 100 Miejscowość: W-wa
Ten w paski i w zwierzaki mi przecieka, jakoś tak szybko robi się mokry, nie wiem dlaczego no i ten w zwierzaki jakoś tak jakby się rozciagnął, powinien raczej się robić za mały a ten jest teraz jakby za duży. Nie mam pojecia co się dzieje. czy też miewacie/macie takie akcje z otulaczami IV Wełniany działa pięknie.
Jeszcze nie miałam, poza jedną sytuacją poniżej; ani nawet takiego problemu mi nikt nie zameldował ale to wcale nie znaczy, że tak się komuś nie podziało..
Mnie tak się stało z pierwszym, najmniejszym rozmiarem otulaczy Jereszka, zaczęły przeciekać strasznie szybko. Okazało się, że suszenie na mega gorącym kaloryferze wypaliło nam skutecznie PUL. Tak może się dziać gdy suszy się na bardzo wysokiej temperaturze i przy suszeniu na kaloryferze. Poza tą nauczką, jedynym powodem może być za mały rozmiar otulacza, co tu, piszesz, nie może być problemem. W otulaczach właściwie nie ma co się rozciągnąć, bo PUL ma minimalny zasięg rozciągania. Zobacz, czy jak rozciągniesz materiał, to wraca do formy. Imse powinny skutecznie służyć przez okres pieluszkowania 4 dzieci.
no to szanse na to, że spaliłaś są dzięki Bogu zerowe. Zobacz, w razie czego będziemy coś radzić. Upewnij się też, że pieluszki nie wystają za otulacz, jak cokolwiek wystaje to staje się doskonałym przewodnikiem wilgoci do ubranka.
A może potestuj trochę inne zapinanie otulacza? Np tak, żeby uszka otulacza zapinać nie równolegle tylko tak bardziej ku górze - lekko na skos. I potem jak juz zapięty, to sprawdź - tak jak mówi Ewa- przy nóżkach czu nie widać pieluszki, czy każdy jej fragment jest schowany pod otulaczem. Pozdrawiam
Nie martw się Kiniunia, mój kaloryfer był jedynym źródłem ciepła na dwa dziecięce pokoiki, więc grzaliśmy maksymalnie naszego nowonarodzonego zimowego Pisklaczka. Myślę, że jeśli jest lekko gorący, a nie taki, że sie do niego przyklejają tkaniny, to nie powinno być źle.
Rejestracja: Sob Paź 18, 2008 9:12 am Posty: 100 Miejscowość: W-wa
A moje otulacze są w tej chwili w praniu, jak wyschną to dam znać czy jest na oko coś niepokojącego w ich wyglądzie co mogło powodować te wstrętne wycieki
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum