Temat postu: Przejscie na naturalne pieluszkowanie , Młoda mama
Wysłany: Nie Mar 15, 2009 10:04 am
Witam Jestem młoda mamą która zdecydowła sie po 3 miesiecach przejsc na naturalne pieluszkowanie Kiedy urodziłam nie wiedziłam ze mozna tak łatwo ozmienieac pieluszki i nie urzywac pampersów, Moja córcia ma teraz 5 miesiecy , ma bardzo delikatna skórke i co chwiel jakies suche plamki na skurcze przez pampery miła cały czas odparzone pachwinki i mokre , zastanawiam sie czy Iv to dobry wybór jak narazie urzywam otulacza bobomilo ale nie słyszłam co nie co o Iv prosze o pypowiedzi na temat tej firmy i jak sie spuisuja ...
Witaj mamo! Ja używałam Imse i uważam, że ta firma jest świetna - bawełna ekologiczna, wspaniale uszyta, bardzo wytrzymała (ani jedna pielucha mi się nie popruła przez cały okres pieluchowania.) Ale wybór pieluch raczej bym zaczęła od zastanowienia się które pieluchy mi pasują (czyli czy otulacz+wkład, czy 2w1, czy bawełniane czy bambusowe). Dla takiej delikatnej dupeńki pewnie szczególnie warto zadbać o poczucie suchości przy skórze (czyli albo iv i często przewijać, albo pieluszka z wkładką jedwabną, albo pieluszka z mikrofibry). Poza tym (no muszę to napisać) warto przyjrzeć się diecie mamy i później dziecka - stan skóry można poprawić dbając o dobrą dietę. Acha no i nam bardzo pomagały tzw wietrzenia i kąpanie w wodzie z krochmalem, a potem natłuszczanie ciała naturalną oliwką, a do regularnego podmywania sama woda (nie chusteczki).
Temat postu: Re: Przejscie na naturalne pieluszkowanie , Młoda mama
Wysłany: Nie Mar 15, 2009 9:41 pm
Joa---> kochana ja urzywam otulaczy i tetry jestem zaowolona bo pupa jest bardzo ładna co do smarowania naturalną oliwka to ja urzywam naturalnie tłoczonej oliwki ze słodkich migdałów jest świetna Bardzo polecam a jeszcze mam jedno zapytania jak długo czeka sie na przysyłke i ile ona kosztuje? i jak sie spisuj a pływczki ??
No to super! My też używałyśmy ze słodkich migdałów i z awokado w zimie. Na przesyłkę nie wiem ile się czeka - zapytaj Ewę. A pływaczki spisują się superowo - ładnie przylegają i ja uważam, że są super. Niektóre mamy używają ich awaryjnie zamiast otulacza
Temat postu: Re: Przejscie na naturalne pieluszkowanie , Młoda mama
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 12:35 pm
Witaj Mamo Amci Super, że masz już dobre doświadczenie z pieluszkowaniem naturalnie, a skórka już się za to odwdzięcza. Ja też głównie używałam otulacza + pieluszka, a polubiłam jeszcze bardziej, gdy poznałam dobrodziejstwa pieluszki bambusowej. Ta i otulacz Imse to dla mnie wersja optymalna. Jeśli zdarzają wam się wypryski na skórce, wrażliwość na wilgoć, to polecam, bo bambus odwodzi wilgoć wgłąb trochę szybciej niż bawełna, a do tego jest naturalnie antybakteryjny.
Jeśli to co potrzebujesz jest dostępne w Pieluszkarni, to wysyłka kurierem zwyczajowo idzie 1 dzień (jak tylko wpłata wpływa) i kosztuje 12 zł, a jeśli robisz zakupy za więcej niż 300zł, to nawet nie płacisz za przesyłkę. Pozdrawiam ciepło i witaj wśród Eko Mamusiek.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum