Zarejestruj się • FAQ • Szukaj • Zaloguj się
Obecny czas: Pią Maj 18, 2012 1:20 am

Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona główna » Parada pieluszek » Producenci » Itti bitti

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Bitti D'Lish Snap-In-One

Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 3
 [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
  Widok do druku Poprzedni temat | Następny temat 
Autor Wiadomość
figa84
 Temat postu: Bitti D'Lish Snap-In-One
PostWysłany: Czw Paź 22, 2009 3:42 pm 

Doczekałam się swojego maleństwa (Jagna ma już 3 tygodnie:-).
I niestety wszystko co miałam było na nią duże - nawet otulacze NB IV. Pchełka malutka 3kg.
Jedyne co na nią pasuje to ta właśnie pielucha w rozmiarze S. Jest taka malutka i zgrabna:-)

ewa
 Temat postu: Re: Bitti D'Lish Snap-In-One
PostWysłany: Czw Paź 22, 2009 4:30 pm 
Awatar użytkownika

Gratuluję Jagny! Pchełki :) Tyciulki co tylko z Itti Bitti może narazie się cieszyć :)
nawet się nie obejrzysz jak nabierze ciałka i wszystko zacznie na nią pasować.
Życzę Wam radości!

mamru
PostWysłany: Śro Paź 28, 2009 10:09 am 

figo, gratuluję małej Jagny :) i potwierdzam tylko, że IB są rewelacyjnie zgrabniutkie. Ja używałam ich jeszcze jako otulacz, po wypięciu wkładek do środka wędrował jakiś wkład chłonny, tetra, albo wkładka :) polecam Ci też takie rozwiązanie. Ja przy następnym maluchu skuszę się na co najmniej dwie malutkie Ski właśnie po to by móc używać ich jako otulacze też :D

mamuśka
PostWysłany: Czw Lut 25, 2010 10:36 pm 

A jak oceniacie chłonność tych pieluszek? :) No i które lepsze snap-in-one czy all-in-one?

ewa
PostWysłany: Sob Lut 27, 2010 1:40 pm 
Awatar użytkownika

Witaj Mamuśka :)

Z chłonnością tych pieluszek tak naprawdę jest tak jak Ty zadecydujesz.
W obu wersjach to Ty decydujesz czy chcesz dopiąć dodatkowy wkład.

Obie wersja mają w sobie i wkład bambusowo-bawełniany i wkład powleczony mikropolarkiem dla uczucia suchości.
Tyle, że w all-in-one wkład baw.-bamb jest wszyty w otulacz, jest pomiędzy PUL minkee a mikropolarkiem i dopiero na to doszyty jest dodatkowy wkład dający uczucie suchości.
W snap-in-one wkład bamb.-baw. jest dopinany i też ten dodatkowy "suchy" jest dopinany na niego.
Do każdej wersji możesz dopiąć jeszcze malutki dodatkowy wkład chłonny Itti Bitti .

Zwlekałam odrobinę z odpowiedzią, bo chciałam Ci dołączyć link do filmiku, który dziś rano dołączyliśmy na Pieluszkarni, właśnie o porównaniu Itti Bitti w wersji "snap" i "all". Zajrzyj tutaj

mamuśka
PostWysłany: Pon Mar 01, 2010 9:12 pm 

Dziękuję Ewo.
Właśnie się stałam szczęśliwą posiadaczką Snap-in-one limonki ;-) Na razie zapoznałam się z wyglądem (śliczne) i wielkością (przymierzyłam dzidzi "na sucho" na pieluszkę - są jakby uszyte dla niej) czekam z użyciem bo piorą się po zakupie ... ale na podstawie oglądu i tej "przymiarki" jestem zachwycona, są cudowne!

Teraz dopiero doceniam rozmiarowe pieluszki - naprawdę nie warto bawić się w one size, które mnie na przykład niepokoją ze względu na dużą rozpórkę i potencjalne ograniczanie swobody ruchów (prawidłowego rozwoju kości) dziecka.

Zobaczymy jak się sprawdzą w użyciu... zdam relację :-)

P.S. Moja córa ma dokładnie 6,530 kg (dzisiaj ważona) ;-) i pieluszka rozm. "M" świetnie pasuje, ale jest sporo luzu. Zobaczymy na jak długo wystarczy bo spotkałam się z opiniami, że rozmiarki Itti są zaniżone. Chociaż na filmikach na stronie sklepu producentka Itti Bitti zakłada rozm. "S" 5 kg i 7 kg dzidzi i świetnie pasują.

mamuśka
PostWysłany: Czw Mar 04, 2010 11:11 am 

Moja relacja ;)

Użyłam pieluszkę 3 razy (2 razy mokro, 1 raz gęsto ;) . Nic nie przeciekło, wkład sobie poradził (mimo, że ponoć dopiero po kilku praniach nabiera właściwej chłonności). Otulacz pozostał suchy, więc mając dodatkowe wkłady można go użyć przed kolejnym praniem jeszcze przynajmniej raz.

Trochę dziwna jest dla mnie struktura wkładu: suchy jest mięciutki i przyjemny, gdy mokry, robi się bardzo twardy i sztywny - niby to nie powinno przeszkadzać dziecku (wkład jest złożony i ułożony jako cienki prostokąt pomiędzy nóżkami), ale dziwne to jest :? Nie wiem czy po dłuższym używaniu się to zmienia czy nie.

No i temat główny, gdy mowa o Itti - rozmiarówka. Jak pisałam pieluszka świetnie pasuje na moją córę i jest trochę miejsca....ale ona waży ok. 6,5 kg, gdy tymczasem pieluszka ma służyć od 6,5 do 12 kg :? Z kolei napewno L by nie pasowała w tej chwili, a nawet za dwie chwile ;) bo by odstawała pomiędzy nóżkami = przecieki.
No cóż, dopiero czas pokaże dokąd (do jakiej wagi ;) ) w niej dotrwamy.

Czas schnięcia: nie podaję ile schnie, bo to zależy od tego w jakich warunkach się suszy (przewiew, czy nie, temp. otoczenia, czy suszenie na świeżym powietrzu, a może obok kaloryfera itd.) lepiej porównać do pieluszek, które również u siebie suszę (w tych samych warunkach).
Wg mnie schnie dosyć długo, ale jak na taki materiał (zdrowy bambusek) do wytrzymania, np.: sporo krócej niż formowana bambusowa Bambinex. A nawet porównywalnie krócej do wkładów z organicznej bawełny Flip. Zresztą mikrofibrowe wkłady (Flip "mam sucho" , czy z Wonderoo) też nie schną ekspresowo - może nawet porónywalnie do wkładu z Itti.

Nie pokusiłabym się na wersją AIO Itti Bitti. Wkład w SIO schnie relatywnie krótko bo można go rozłożyć i osobno powiesić, przypuszczam że w AIO czas suszenia może być nawet podwójny. :?

ewa
PostWysłany: Czw Mar 04, 2010 11:43 am 
Awatar użytkownika

Dzięki za świetną i szczegółową relację :) !
AIO - masz rację- sam otulacz z wszytym wkładem będzie sporo dłużej sechł o rozłożonego dopinanego wkładu bambusowego i osobno otulacza, ale co najbardziej bolesne - All In One nie da się użyć ponownie jako otulacza przez to wszycie, w przeciwieństwie do Snap in One.

ewa
PostWysłany: Wto Lip 20, 2010 10:49 am 
Awatar użytkownika

Potwierdzam Wasze opinie :)
Na początek, kiedy wszystko przeraża swoją wielkością, Itti Bitti aż się proszą założyć. Leżą idealnie od pierwszego dnia, z dumą patrzę jak wystają spod każdej kiecki :) chłoną niezawodnie, zakładamy na noc z obydwoma wkładami z kompletu (czasem na noc zakłdamy kieszonkę Wonderoo V2 albo Swaddlebees, bo też uwielbiamy i niezawodne), a na dzień jeśli nie na wyjście, to czasem tylko 1 wkład zakładam i częściej zmieniam. Super!
Mają jeden minus,..uzależniają! :roll: bo jak zaczniesz je używać, to potem trudniej sięgać po inne. Poza tem kolory...zawsze myślisz, że jeszcze jakiś by idealnie pasował do jeszcze kolejnego zestawu.
pozdrawiam ciepło

Załączniki:
IMG_0824.JPG
IMG_0824.JPG [ 22.13 KiB | Obejrzany 1534 razy ]
IMG_0809.JPG
IMG_0809.JPG [ 25.36 KiB | Obejrzany 1534 razy ]

ewa
PostWysłany: Pon Lip 26, 2010 10:35 pm 
Awatar użytkownika

A ja jeszcze stwierdzam, że żadne pieluszki nie są tak trwałe jak Itti Bitti.
Słyszałam, że taką mają opinię, ale teraz sama widzę :)
Nie widać tak na nich zniszczenia, nie widać by się spierały, ani trochę nie słabną kolory po praniu i nic się nam nie mechaci. Szacuneczek za jakość :P

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 3
 [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Strona główna » Parada pieluszek » Producenci » Itti bitti

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość