Od początku używania przez nas pieluszek - czyli gdzieś od roku, albo już ponad! - piorę je w płatkach mydlanych. Są najłagodniejsze. Aczkolwiek mam też ekolog proszek (do kupienia tu: http://ekodrogeria.pl/index.php?p493,pr ... cieca-650g), który czasem używam także do pieluszek :)
U nas początkowo były orzechy-ale ze wzgl. na to, że przyciemniają pranie a chcemy pieluszki odsprzedać, zrezygnowaliśmy na rzecz Sonetu. Hmmmmm.... Wkładki po nim śmierdziały niemiłosiernie (choć ogólnie "chemię" sonetową chwalę-bardzo dobra firma) i na razie póki co używamy Urlicha.
A ja rzeczywiście ostatni raz Jelpa użyłam...pranko szarzeje na dłuższą metę:( Ostatnio nie miałam utartego odplamiającego mydła, którym sobie co jakiś czas wybielam pranie...i widzę jak wszystko tak sobie wygląda. Tak też piszą dziewczyny i jasne jak Słońce...niestety nie pranie:( Z tą ekologiczną stroną Jelpa to wiem, że jest bez fosforanów a to dokładnie oznacza, że nie powoduje, że wody się od ścieków Jelpowych zaglonują. Fajnie, tylko szkoda, że mi nie dopiera. Jak macie jakiś cud, poza moim mydełkiem odpl, to doradźcie. Płatki i ten proszek spróbuję, dzięki za radę Joa:-) Jesteś Guru od pieluszkowych praktyk ;-) Dzięki, że się dzielisz.
nie mozna, platki sa tylko do prania recznego. zapychaja pralke i wytracaja s wewnatrz w postaci trudnorozpuszczalnej mazi, ktora daje zapach stechlizny.
Rejestracja: Sob Paź 18, 2008 9:12 am Posty: 100 Miejscowość: W-wa
Ja używam Jelpa bez zmiękczaczy, mam też ekologiczny Urlich natuerlich, ale nie bardzo można prać te pieluszki, które mają mikropolarek, sama się w tym trochę gubię;-) Właśnie Bumgeniusy mają taki mikroploarek i w czym je prać, jeżeli chce się prać w eko środkach?
ecover polecają, ale moim zdaniem za drogi, natomiast ulrich zdaje nawet egzamin przy mikropolarku jak twierdza niektorzy, kupilem mydlo zolciowe ulrich, ale z plamami sobie nie radzi, wiec przy uporczywych zabrudzeniach persil megaperls stosujemy i plamy znikaja.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum