Tu gdzie mieszkam goraco polecaja do dezynfekcji wszystkiego produkt o nazwie DETTOL, nawet przy noworodku. Czy ktos z Was zna ten specyfik? Czy jest on bezpieczny? Wyczytalam gdzies, ze skladniki sa obojetne dla srodowiska, ale jakos nie przekonal mnie ten artykul.
To tylko moje osobiste przekonanie, że nie chcę używać środków, które są 99,9 bakteriobójcze, biobójcze, jałowe. Jałowe dzieci nie najlepiej radzą sobie z codziennością, nie mam potrzeby zapewniać moim takiego otoczenia, nie dam rady spryskiwać im wszystkiego, także traktuję takie środki jako coś co użyłabym z chęcią w szpitalu zakaźnym, podczas naszego pobytu z wirusem rotta, ale nie w domu. Mydło i dobre nawyki robią swoje, a na większe powierzchnie, toaletę uwielbiam używać naturalny odkażacz z cudownym i silnie odkażającym olejkiem eukaliptusowym.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum