Zarejestruj się • FAQ • Szukaj • Zaloguj się
Obecny czas: Pią Maj 18, 2012 1:32 am

Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona główna » Parada pieluszek » Jak pierzecie?

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Olejek lawendowy

Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 1
 [ 2 posty(ów) ] 
  Widok do druku Poprzedni temat | Następny temat 
Autor Wiadomość
ewa
 Temat postu: Olejek lawendowy
PostWysłany: Nie Sie 09, 2009 9:06 pm 
Awatar użytkownika

Dziewczyny,

Latem, kiedy lawendę w ogródku już ścięłam na bukieciki i dopada mnie nostalgia, że kolejne lato pól lawendowych Prowansji mi dane nie będzie zobaczyć ...skłaniam się ku używaniu olejku lawendowego do prania.
Lawendowy działa dokładnie tak samo jak drzewa herbacianego. Oba równie doskonale sanityzują i "łagodzą" zapaszki w koszu do prania. Nie ma najdelikatniejszej różnicy, jedynie w zapachu.

Na spotkaniu pieluchowym jedna z mam ostatnio podpowiedziała mi, że ekologicznym i całkiem logicznym sposobem na zaoszczędzenie wody przy płukaniu pieluszek, jest wykorzystanie wody z kąpieli maluszka. Taka wanienka wody wylewana jest prawie codziennie, a pieluszki czasem zachowują zapaszki, bo za mało są przepłukane.
Ja zalecałam wtedy dodatkowe płukanie po praniu, ale takie regularne przepłukanie przed może temu zaradzić. :)

mamru
 Temat postu: Re: Olejek lawendowy
PostWysłany: Pon Sie 10, 2009 10:06 pm 

o tak, olejek lawendowy to mój faworyt wśród olejków :) używam go nie tylko do płukania pieluszek, ale i do naszych ubrań.

ewa napisał(a):
Na spotkaniu pieluchowym jedna z mam ostatnio podpowiedziała mi, że ekologicznym i całkiem logicznym sposobem na zaoszczędzenie wody przy płukaniu pieluszek, jest wykorzystanie wody z kąpieli maluszka. Taka wanienka wody wylewana jest prawie codziennie, a pieluszki czasem zachowują zapaszki, bo za mało są przepłukane.
Ja zalecałam wtedy dodatkowe płukanie po praniu, ale takie regularne przepłukanie przed może temu zaradzić. :)

ja mam codziennie trzy takie wanienki, i zawsze staram się jeszcze do czegoś tę wodę zużyć, tylko woda najmłodszej leci od razu do toalety, bo znów na pupce mamy jakieś zaczerwienienia, na które działa tylko kąpiel w wywarze z kory dębu.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 1
 [ 2 posty(ów) ] 

Strona główna » Parada pieluszek » Jak pierzecie?

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość