Zarejestruj się • FAQ • Szukaj • Zaloguj się
Obecny czas: Pią Maj 18, 2012 1:37 am

Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona główna » Parada pieluszek » Jak pierzecie?

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

proszek do prania pieluszek BAMBINEX

Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 1
 [ 5 posty(ów) ] 
  Widok do druku Poprzedni temat | Następny temat 
Autor Wiadomość
mamru
 Temat postu: proszek do prania pieluszek BAMBINEX
PostWysłany: Sob Lip 25, 2009 3:35 pm 

pokusiłam się o nowy proszek do prania pieluszek, i już jesteśmy po pierwszym praniu :) pierwsze wrażenia? Jest inny niż BIO-D, pachnie, ale pieluszki doprane i czyściutkie... tylko zastanawia mnie jedno, nie znalazłam żadnej informacji na pudełku dot. antybakteryjnych właściwości proszku... a może jest, tylko to przeoczyłam, lub coś źle sobie przetłumaczyłam... Może ktoś jeszcze się wypowie? Chętnie się dowiem, czy jest antybakteryjny, czy nie

mamru
 Temat postu: Re: proszek do prania pieluszek BAMBINEX
PostWysłany: Sob Wrz 26, 2009 11:36 pm 

no i już wiem, czytając tu i ówdzie dowiedziałam się, że bambinex nie zawiera żadnych środków sanityzujących, czyli dobrze, że piorąc swoje pieluszki dodawałam do dwóch łyżek bambinexu jedną łyżkę BIO-D nappy fresh :)
i w ogóle bardzo podoba mi się ten proszek. Pieluszki pachną, i są miękkie. Moje twarde storchenkindery, które mogłam sobie stawiać w sztorc, zrobiły się milusie :)

ewa
PostWysłany: Nie Wrz 27, 2009 5:50 pm 
Awatar użytkownika

Oj Mamru, dopiero mi uprzytomniłaś, ze nie wróciłam z tłumaczeniem.
Zaraz potem poczytałam wszystko co napisane o nim, na niezliczonych stronkach, zazwyczaj sklepów amerykańskich . no i jasne yło, ze to jestsam proszek, także miałam tłumaczenie od producenta całe zmienić i ... zapomniałam, zagubiłam się w tłoku tłumaczeń. Wybacz MAmru, święta racja,
pozdrawiam ciepło

sag8
PostWysłany: Wto Gru 28, 2010 2:26 pm 

czy możemy wrócić do tego tematu?
mam pytanie, jak to z tym proszkiem w końcu jest?
warto go używać czy nie?
czy lepiej używać zwykłego proszku i dodawać nappy fresh??
pozdrawiam

ewa
PostWysłany: Czw Gru 30, 2010 11:43 am 
Awatar użytkownika

Ja używam go głównie dla jego walorów zapachowych, bo rzeczywiście wyjątkowo ładnie pachnie, ale skuteczność ma identyczną jak inne proszki z dodatkiem Nappy Fresh, więc to kwestia tego co się lubi. Jak używam Bio D z dodatkiem, nie ma zapachu, chyba że dodam kropelkę olejku lawendowego.
Jeśli piorę raz na 4-6 tyg pieluszki w wysokiej temperaturze (60st. lub 90 jeśli tylko bawełna, bez otulaczy i kieszonek) to nigdy nie piorę w BAmbinexie, tylko w Bio D i nie dodaję odkażacza, nie ma potrzeby. Zarówno odkażacz jak Bambinex zawierają składnik (aktywizator podnoszący skuteczność proszku w niskich temp. bezpieczny, wciąz hipoalergiczny i nie chemia)który najlepiej się zachowuje, pierze, w temp. 40 stopni. Rzeczy prane w wysokich temp w proszkach nie przeznaczonych do tego potrafią tracić swoją biel, szarzeć. NA wszelki wypadek tego się trzymam.
pzdr ciepło

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 1
 [ 5 posty(ów) ] 

Strona główna » Parada pieluszek » Jak pierzecie?

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość