Hej, dziś przyszła do mnie pierwsza mega dostawa pieluszek wielorazowych. No i się zastanawiam, czy mogę to wszystkie razem wyprać: tzn w temp 40st. dostosowując się do Charlie Banana. Zamówiłam sporo kolorowych pieluszek (oj różniastych) i trochę się obawiam, że mogą zafarbować np. białe formowanki. Co byście mi poradziły? Lepiej pewnie prać osobno kolory, a oddzielnie białe? Ale jeśli miałabym jeszcze dostosowywać się dokładnie według metek musiałabym robić chyba ze 4 prania. A to trochę praco i czasochłonne...
o puszczenie farby przez jakie pieluszki sie obawiasz? ja mam rózne pieluszki, wszystkie kolorowe mają biale środki i ani w 40 ani w 60 stopniach nigdy żadna nie puscila farby.
Ja mam same kolorowe i to najbardziej intensywne i nigdy nie prałam osobno. Ostre czerwienie z białymi ręcznikami i pieluszkami w kremie, nigdy nic, przynajmniej w tych markowych, się nie przydarzyło, a co cenne ani Itti Bitti, ani Charlie Banana, ani Issy Bear nie straciły ni odrobinkę na kolorze. Pierz bez obaw, ale nie ma się co za bardzo wychylać przed szereg i prać w wyższych, akoro masz odkażacz, 40 w zupełności wystarcza i zapewnia największą żywotność pieluch. pzdr ciepło
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum