Zarejestruj się • FAQ • Szukaj • Zaloguj się
Obecny czas: Pią Maj 18, 2012 1:40 am

Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona główna » Parada pieluszek » Jak pierzecie?

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Temperatura prania

Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 2
 [ 13 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
  Widok do druku Poprzedni temat | Następny temat 
Autor Wiadomość
aginia
 Temat postu: Temperatura prania
PostWysłany: Wto Lut 01, 2011 10:48 am 

Większość pieluszek można prać na 60st, ale Charlie Banana ma na metce 40st - w efekcie pieluszka jest niedoprana, zresztą reszta pieluszek też bo pranie dostosowałam do CB :roll: ( Dodatkowe płukanie przed i po, plus oczywiście nappy fresh - nic nie dają) Czy rzeczywiście muszę ją prać w 40 st? Czy ktoś to przetestował? My dopiero zaczynamy przygodę z wielo i nie chciałabym popełnić jakiegoś błędu ;)

w_poka
 Temat postu: Re: Temperatura prania
PostWysłany: Wto Lut 01, 2011 8:19 pm 

Miejscowość: Kościerzyna
Co dla Ciebie znaczy,że pieluszka jest niedoprana? Ja piorę tylko w 40 stopniach i moje pieluszki są doprane. Pozdrawiam!

ewa
PostWysłany: Śro Lut 02, 2011 12:44 am 
Awatar użytkownika

Wiesz co, to jest fenomen nowych pieluszek :) chciałoby się mieć je takie idealne, a po jakimś czasie przestaje mieć to takie znaczenie i przy ilości plam z karmienia i tempie codziennych czynności, plamy przestają na siebie zwracać uwagę.
Jak przyjdzie Słoneczko, to CI się pięknie zajmie plamami, wybiela i całe pieluszki wyglądają lepiej.
Jeśli jednak chce je mieć wybielone, używaj mydła odplamiającego Imse Vimse, z wyciągami z cytrusów. Naprawdę wybiela.
Mam nadzieję, że masz na myśli, że tylko dodajesz Nappy Fresh, bo sam Nappy nie jest proszkiem do prania, a dodatkiem do proszku. Płukanie wiele nie wnosi do doprania i ja włączam dodatkowe płukanie tylko co któreś pranie, zwłaszcza gdy mam 3 dniowe pieluszki i mam ich max dużo.
pzdr ciepło :)

Kiniunia
PostWysłany: Śro Lut 02, 2011 1:27 pm 

Ja też na początku chciałam, żeby pieluszki były czyściutkie i wyglądały jak nowe. Czyściutkie są po każdym praniu tyle, że do ideału trochę im brakuje. Teraz dbam tylko o to żeby były pachnące świeżością i po prostu czyste. Ewa ma racje co do słońca, ono na prawdę wiele potrafi zdziałać. Ach! Kiedy w końcu przyjdzie wiosna.

aginia
PostWysłany: Wto Lut 08, 2011 10:25 pm 

Chyba macie rację, marzy mi się po każdym praniu pieluszka jak ze sklepu :D Wydaje mi się, że niedoprane plami to tez efekt mlecznych kupek ( synek ma dopiero miesiąc)... no nic poczekamy na słońce.
Aaaa i oczywiście pierzemy w proszku z dodatkiem Nappy Fresh bądz w bambinexie:)

Pozdrawiam i dziekuję za uspokojenie:)

jadzik
PostWysłany: Czw Lut 10, 2011 10:13 pm 

A ja się wtrące i zapytam o to mydło odplamiające, bo jak mamy mleczna kupkę <które na szęcie są tylko co2 dni :D , ale takie konkretne>, to zapieram wtedy pieluszki przed praniem własnie tym mydełkiem IV, i zostawiam takie namydlone pieluszki, które wrzycam do pralki, piluszki są bieluskie, po kupie nie ma śladów :) Ale zastanawia mnie, czy to mydło nie zatłuszcza pieluch???

Kiniunia
PostWysłany: Pią Lut 11, 2011 1:17 pm 

Myślę, że to mydełko jest jak najbardziej ok, ale jeśli się mylę to mnie wyprowadźcie z błędu. Poza tym, gdyby było inaczej już byś to odczuła w "przeciekach"

realne.pl
PostWysłany: Nie Maj 01, 2011 3:54 pm 

ja też piorę w 40st...
zastanawiam sie nad wygotowaniem plam, ale wkłady maja plastikowe zatrzaski i boj sie ze sie zdformuja..

ewa
PostWysłany: Śro Maj 25, 2011 12:09 am 
Awatar użytkownika

O zatrzaski we wkładach bym się nie martwiła, o ile temp 90stopni, natomiast absolutnie nie wolno prać zewnętrznych powłoczek, które mają PUL w temperaturach powyżej 60 stopni, grozi rozwarstwieniem PULa.

empanada
PostWysłany: Sob Lip 02, 2011 5:43 pm 

A co z praniem tylko obsikanych pieluch? U nas kupa tylko sporadycznie ląduje w pieluszce (stosujemy NHN), ale i tak zawsze piorę w min. 60 st. Czy obsikane pieluchy można prać w niższej temperaturze? Pieluszkowa garderoba mojej córci składa się głównie ze składanek i formowanek bambusowych. Piorę w loveli, nie używam nappy fresh.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 2
 [ 13 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Strona główna » Parada pieluszek » Jak pierzecie?

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość