Zarejestruj się • FAQ • Szukaj • Zaloguj się
Obecny czas: Pią Maj 18, 2012 1:40 am

Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona główna » Parada pieluszek » Jak pierzecie?

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

zaraz zwariuję...

Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 1
 [ 5 posty(ów) ] 
  Widok do druku Poprzedni temat | Następny temat 
Autor Wiadomość
carissima22
 Temat postu: zaraz zwariuję...
PostWysłany: Wto Gru 21, 2010 2:38 pm 

... przez te wszystkie pule, formowanki, wkłady, bambusy, otulacze, kieszonki, "suche pieluchy" itd.
oczopląsu i mózgopląsu dostane, jak jeszcze chwile poczytam, wiec pomozcie mi, prosze!
6 lat temu, przy Jureczku, uzywalam zwykych pieluch tetrowych. o zadnych w/w dodatkach nie slyszalam, wiec mocowalam je zwyczajnie ceratką, tak jak na mnie Mama robiła to parę lat temu.
4 miesiace temu urodzila sie Barbarka, wyciagnelismy tetre ze strychu, kupilismy ceratki, ... a teraz powaznie rozważamy pomysl posadzenia ziemniakow na wiosne dla uzyskania mąki ziemniaczanej, bo bez niej Basi pupcia jest odparzona (mysle, ze od ceratek, bo chyba to nie alergia na tetre?) przynajmniej raz/tydz...
moje pytania:
1. jezeli nie pogubilam sie w tym gąszczu pomyslow, sugestii i producentow, to moj wniosek jest taki: zeby wykorzystac posiadane juz tetrowki, musze kupic do nich otulacze. tak?
2. ile takich otulaczy bede potrzebowala? czy one nasiakaja razem z pieluszkami, tyle tylko ze nie przepuszczaja tej wilgoci na zewnatrz? czyli przy kazdym przewijaniu (ca. 10x/dzien) bede potrzebowala kolejny otulacz???
3. czy te otulacze beda na caly okres pieluszkowania, czy bede musiala nabywac je w kolejnych rozmiarach?
4. a co radzicie na noc? da sie w taki otulacz wlozyc 2 tetrowki? tylko Basi chyba nie bedzie wygodnie lezec na takim grubym podkladzie... a moze jest jakis material, ktory pochłonie wiecej wilgoci niz tetra?
pozdrawiam serdecznie i niecierpliwie czekam na podpowiedz!
malgosia

carissima22
 Temat postu: Re: zaraz zwariuję...
PostWysłany: Wto Gru 21, 2010 2:41 pm 

i jeszcze zadalam pytanie w nieodpowiednim miejscu forum :oops: moze ktos bardziej rozgarniety ode mnie moglby go przeniesc tam, gdzie byc powinien...?

w_poka
PostWysłany: Nie Gru 26, 2010 12:10 pm 

Miejscowość: Kościerzyna
Postaram się Ci odpowiedzieć:
odp.1. Warto do tetrówek kupić otulacze(wełniane,PUL lub inne)
odp.2. Będziesz potrzebowała około trzech otulaczy, nic nie wsiąka w otulacz szczególnie w ten z PULu,ale dobrze "nasączona" wełna lanolina też nie wchłania wilgoci)
odp.3. Możesz kupić otulacze takie na cały okres pieluszkowania lub jak wolisz są też rozmiarowe.
odp.4. Na noc możesz wrzucić dwie tetrówki,odpowiednio złożone nie powinny przeszkadzać maluszkowi. Choć proponuję dokupić na noc jakichś formowanek lub wkładów np bambusowych.
Ja na przez pierwsze trzy miesiące używałam tetry,flaneli(jest bardziej chłonna) i otulaczy,potem przerzuciliśmy się na kieszonki,bo nie trzeba nic składać. Teraz po domu mały lata w pieluszkach formowanych bez otulacza, a gdy wychodzimy na dwór lub na noc to używamy kieszonek lub im podobnych np SIO.
Pozdrawiam!

w_poka
PostWysłany: Nie Gru 26, 2010 10:17 pm 

Miejscowość: Kościerzyna
Chciałam jeszcze dodać,że do pieluszek Itti Bitti świetnie nadaje się tetra. Mieści się tylko jedna ale odpowiednio złożona wytrzymuje podwójne duże siki prawie roczniaka. :)

carissima22
PostWysłany: Pon Gru 27, 2010 10:55 pm 

dzieki, w_poka, za wyczerpujaca odpowiedz :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 1
 [ 5 posty(ów) ] 

Strona główna » Parada pieluszek » Jak pierzecie?

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość