Zarejestruj się • FAQ • Szukaj • Zaloguj się
Obecny czas: Pon Maj 21, 2012 10:35 pm

Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona główna » Nosimy » Nosidła

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Które nosidło wybrać ?

Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 1
 [ 4 posty(ów) ] 
  Widok do druku Poprzedni temat | Następny temat 
Autor Wiadomość
ewa
 Temat postu: Które nosidło wybrać ?
PostWysłany: Nie Wrz 05, 2010 11:25 pm 
Awatar użytkownika

Kochane!
Era noszenia Noemi się rozpoczęła :)
Które nosidełko wybrać? sama odpowiadałam sobie niejednokrotnie na to pytanie.

Chusty mnie omotały kompletnie, ale po półtora miesiąca noszenia w chuście (od drugiego dnia życia Małej i dalej noszę) poczułam chętkę ponoszenie w czymś nowym i potrzebę czasem szybkiego wchodzenia w coś noszącego, tak migiem.

Zaczęłyśmy od Hop-Tye Hoppediz, bo tam odpowiada mi to, że panel w kroku się zwęża i rzeczywiście nóżki idealnie rozszerzone, nie za mocno.
W sumie żadne nosidło tak nie ma, poza nadchodzącymi we wrześniu Beco w całkiem nowej wersji, Beco Gemini. Nosi się jak w chuście, nawet na ramionach podobnie wygląda, ciut plącze się między nogami przy wiązaniu ;) ale to tak, żeby było bardziej chustowo.
Dla mnie, to bardzo trafione nosidło na najwcześniejsze noszenie, najbardziej chustopodobne, leciutkie, mięciutkie.

Bondolino poszło w ruch, bo słyszałam, że jest meeega wygodne, ale jak przymierzyłam, to się nie zdecydowałam, bo wydawało mi się, że ma zbyt pufiaste ramiona i odłożyłam... do czasu! Poszłam w próbnym na spacer... rewelacja! po 2 miesiącach życia, a Malutka mocno trzymającą główkę. Absolutnie zrozumiałam po co są te większe, miękkie pasy na ramionach. Po prostu absolutnie nie czuć ciężaru maluszka na ramionach, te pasy tak resorują i na plecach miękkość czuję, nic się nie wbijają w ciało.
Miękka, nie tak cienka jak Hop Tye, więcej jej niż Hop Tye, ale pasów mnie i się nie plączą.
Potem wyprawa z Jeremim (lat 4, 18kg) na szczyt w górach i Radek schodził z nim na plecach w Bondolino. Miękkośc pasów tutaj jeszcze bardziej doceniona.
Ja lubię je dla Noemi za pasy i wydaje mi się, że Malutka jest jak w kokoniku, taka schowana w kuleczkę. Na dłuższą metę i dla dwojga dzieci (duże i małe) bardziej Bondolino niż Hop Tye.

Beco...? bałam się, że po chustowym odczuciu Hoppedizowych nosideł (Hop i Bondo) przestanę Beco tak uwielbiać, ale jednak okazuje się, że w domu najchętniej po nie sięgam, bo pewno się powtórzę - ciężaru nie czuję, ale odpowiada mi to, że jest tak blisko ciała, płaskie, nie odstaje od ciała tak mocno i jak się schylam, myję naczynia, to ma to znaczenie - Malutka mi skulona do zlewu nie wpada ;) tylko tak gładko jak bluzeczka na mnie przylega :) Bardzo pewnie się w nim czuję, nic nie zjeżdża, nie luzuje się, nie poprawiam choćbym wszelkie domowe pozycje wyczyniała.
Kolejny plus? najłatwiej jest mi przełożyć Noemi ze swoich ramion na ramiona innej osoby. Odpinam 2 klamry i Mała bez przebudzenia, bez wyciągania przekładana jest na drugą osobę. W odwiązywanych Hoppkach by się nie dało.

Tuli? Noszę i w Tuli i mi odpowiada, jest podobne do Beco, może pas na biodrach węższy i bardziej czuję i mniej mi przylega malutka do ciała - jak chcę dociągnąć to mnie pasy na ramionach trochę krępują, ściskają, ale wiem, że Ula, która szyje Tuli robiła coś z tym fantem, bo to ewoluujące się nosidło i super otwarty Producent, :) Mój mąż jest większy i jemu trochę brakowało tych pasów w ramionach, więc ściskało zbyt wysoko, ale to właśnie zgłosiliśmy i szyte na bieżąco, kolejne, już były zmieniane. Poza tem - wzory mają piękne! Słonie i dmuchawce -aaah!

ewa
 Temat postu: Re: Które nosidło wybrać ?
PostWysłany: Czw Lut 10, 2011 10:09 pm 
Awatar użytkownika

Po 8 miesiącach noszenia... donoszę, że poza chustami, które rządzą się swoimi prawami i nie mówię tu, że cokolwiek mi je zastępuje, to z największą ochotą sięgam po Bondolino!
Bondolino na prowadzeniu! tada!
Z Bondolino czasem odważę się pracować z Noemką w sklepie ;) a bez niego nie mogłabym tego nawet nazwać pracą :)
Beco jak chcę śliczny look i płasko przy ciele, ale odrobinę więcej z klamerkami zapinania i to jest to co sprawia, że po Bondolino pierwsze chwytam.
Hop Tye chustowy jest i nie da się go nie lubić ;)

Załączniki:
Komentarz do pliku: Jeszcze letnie, a teraz tylko więcej nóżek wystaje i zza pleców mamy ;) najczęściej.
172.jpg
172.jpg [ 88.8 KiB | Obejrzany 939 razy ]

Feriska
PostWysłany: Pon Maj 23, 2011 4:29 pm 
Awatar użytkownika

Się ostatnio zastanawiam nad kupnem Foteliko-bujaczka. Znalazłam w necie coś takiego http://www.jestemdzieckiem.pl/produkt,40936,fotelik-bujaczek-fisher-price.html nie mam pojęcia czy to będzie dobre rozwiązanie dla malucha, ale z drugiej strony bardzo fajnie załatwia dwie sprawy za jednym zamachem. Co sądzicie ?

ewa
PostWysłany: Śro Maj 25, 2011 12:12 am 
Awatar użytkownika

Nie znam, ale my się zatrzymaliśmy na najprostszym, bez gadgetów, z mothercare i to tylko dlatego, że dostaliśmy w spadku ;) a bujanie najlepsze od mamy :) blisko ciała, co w nosidle wcale nie jest takie uciążliwe, a osobiście postrzegam jako meeega przyjemność :))

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 1
 [ 4 posty(ów) ] 

Strona główna » Nosimy » Nosidła

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość