Witam wszystkich, oglądałam dziś program, właśnie o pieluszkach wielorazowych, a dokładnie all-in-one. Bardzo mnie to zainteresowała, ale niestety za mało informacji. Ja nie dawno się o tym dowiedziałam i potrzebuję pomocy Mój synek ma 10 mies czy to już nie za późno aby wprowadzić mu takie pieluszki? Jeśli tak to jak i co mam kupić? Dzięki
A ja myślę, że na etapie 10 mies i przed Wami jesień, zima, to właśnie AIO czy kieszonki, które dają uczucie suchości, byłyby optymalne. Latem możecie tetro, czyli tą pieluszkę na troczki, nawet bez otulacza zacząć stosować, ale teraz bym nie pchała się na siłę, zwłaszcza, że Maluch już przyzwyczajony do wygody pampersa, pionizuje się i zaczyna być intensywnie mobilny, więc wprowadzanie kombinowanej pieluszki, zestawu dwuczęściowego do założenia, może Malucha przestymulować. Dla mamy z koeli, która zaczyna, przechodzi z pampersów na tą wersję - otulacz i formowanka, to wersja relatywnie skomplikowana, zwłaszcza, że Maluch może polubić rozwiązywanie, odpinanie rzepów i wtedy łapanie, zakładanie dwóch części w locie, może być trudne. To co innego nabierać wprawy u noworodka, który niemobilny, nie wierci się i wpatrzony w mamunię kooperuje, co daje mamie sporo czasu na nabranie wprawy w zakładaniu wersji otulacz+pieluszka.
Zaraz na etapie przednocnikowym to warto dać wersję "mokro" i "ja chcę zdjąć", ale jak przed Wami spacery zimowe, może niedogrzany dom (jak u nas i parcie na wysadzanie co = zapalenie płuc i pęcherza, aż przestałam wysadzać na siłę i wróciłam do tematu późną ciepłą wiosną)
Dla 10 mies Malucha albo 6-7 kieszonek, takie jak się Tobie podobają (ja mam Issy Bear na noc; Bum Genius, Swaddlebees, Fuzzi Bunz i Charlie Banana na dzień) lub 6-7 Itti Bitti SIO i 3-4 dodatkowe wkłady Itti bitti dopinane lub 8-10 AIO, do tych nie dopina się nic, bo już skompaktowane. To jakie AIO, tj. 2w1 sobie wybierzesz, to tez kwestia tego co Cię urzeka, bo funkcjonalność porównywalna.
Hej, nie zrozum mnie źle Feriska moja Malunia ma 5miesięcy i ją wysadzam na nocniczek z ogromnym zapałem i skutecznością i nie jestem zdania, że 10mies to za wcześnie, natomiast porada dotyczyła MAmy, która chce wejść w pieluszki wielorazowe zupełnie nie znając wcześniej tematu i znając tylko wygodę jednorazówek i wcale nie z zamiarem wyjścia z pieluch, bo akurat ten moment jest jednym z trudniejszych. Wierz mi, że dużo łatwiej z 5-6 mies maluszkiem zacząć nocnikować, aniżeli z 10 mies, który własnie odkrywa mobilność i staje, a do tego pora roku mniej przychylna. Stąd uważam, że warto poczekać albo na super sprzyjające warunki, czyli latanie wiosną i latem nawet bez pieluszki, w majteczkach czy trenerkach, albo zapewnienie pieluszki, która mamy nie przestraszy w obsłudze przy dziecku przyzwyczajonym do czegoś prostego w zakładaniu. pzdr
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum