Zarejestruj się • FAQ • Szukaj • Zaloguj się
Obecny czas: Pon Maj 21, 2012 11:01 pm

Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona główna » Parada pieluszek » Pieluszki z Kieszonką

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Jak często zmieniać pieluszki?

Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 1
 [ 7 posty(ów) ] 
  Widok do druku Poprzedni temat | Następny temat 
Autor Wiadomość
folacyna
 Temat postu: Jak często zmieniać pieluszki?
PostWysłany: Wto Wrz 13, 2011 10:21 am 

Witam serdecznie,
chciałabym zakupić dla mojego maluszka pieluszki wielorazowe z kieszonką, najlepiej one size. W związku z tym chciałabym się dowiedzieć jak często zmienia się taką pieluszkę? Czy zmiana jest po każdej kupce lub siku? Czy pierzemy od razu całą pieluszkę, czy wystarczy wymienić wkład? Logiczne wydaje mi się, iż jeśli wkład jest w kieszonce, to pieluszkę nalezy zmienic zaraz po zasikaniu kieszonki, ale na filmie widziałam wymianę wkładu na inny, ale na zewnątrz kieszonki - stąd pytanie.
Chciałabym korzystać z pieluszek, których nie trzeba prać po każdym zabrudzeniu, więc może inny system? A może najlepiej wybrać się do sklepu na Nowy świat i tam podjąć decyzję-jesli jest taka mozliwość?:-) Obawiam się, że zakup prez internet może byc nietrafiony. Pozdrawiam, Marta

IwonaKM
 Temat postu: Re: Jak często zmieniać pieluszki?
PostWysłany: Wto Wrz 13, 2011 10:18 pm 

Pieluszkę powinno zmieniac sie po kazdym siusiu i kupie. Nie wyobrażam sobie, by dziecko siedzialo w zakupkanej pieluszce.
Co zaś tyczy się siusiania, to np. moja coreczka komunikuje, ze zorobila siusiu i domaga się natychmiast zmiany pieluszki na suchą ale wiem, ze są dzieci, które nie komunikuja i mogą w te sama pieluszkę robić siusiu do czasu aż rodzic zauwazy i zmieni.

Kieszonkę mozna ewentualnie uzyć kilka razy, raz włozyc wklad do kieszonki, po siusiu mozna uzyć kieszonkę jako otulacz i polozyć wklad na wierzch jak pokazano na filmie http://ekomaluch.pl/kieszonka-applechee ... oducent=56

najlepszym rozwiązaniem, gdy nie chcesz prać wszystkiego po kazdym siusiu, byłby otulacz, ktory zmienia sie gdy dziecko go zmoczy lub ubrudzi kupką oraz wkłady do niego: prefoldy, tetra.

folacyna
PostWysłany: Śro Wrz 14, 2011 9:06 am 

Dziękuję za rady. Czyli dobrze zrozumiałam:-)
Myślałam o otulaczu, ale zastanawiam się, czy ten system nie przecieka bardziej niż pieluszka z kieszonką. Wydaje mi się, że wkład w kieszonce jest bardziej stabilny i się nie będzie przesuwal. Mój synek jest dość ruchliwy i potrafi tak ,,powyginać'' pieluszkę, że wszystko przecieka na ubranka, czasem nawet po pachy:-) choć im jest starszy, tym zdarza nam się to rzadziej

Iwona
PostWysłany: Pią Wrz 16, 2011 8:57 pm 

czesc, zdecydowanie polecam otulacz+pieluszka skladana (prefoldow nie uzywam, wiec sie nie wypowiadam). Nie obawiaj sie,ze pieluszka bedzie sie przesuwac - jesli otulacz jest dobrze zapiety, to nie powinno byc takich problemow. u mnie najlepiej sie sprawuja flipy i samorobki:)

szkieletorek
PostWysłany: Pią Paź 07, 2011 8:46 pm 

Witam
Zakupiłam otulacze Charlie Banana i w komplecie były wkłady ale nie mam ich więcej ponieważ nie ma ich na stanie. I moje pytanie brzmi czy mogę do nich stosować zwykła pieluszkę tetrową ?

gendai
PostWysłany: Czw Paź 13, 2011 1:01 pm 

Jak dla mnie na razie nic nie sprawdza się lepiej niż otulacz + tetra. Nie musisz się obawiać, że pieluszka tetrowa się przesunie, jeśli złożysz ją dobrze i zepniesz spinaczem snappi (http://www.pieluszkarnia.pl/product-pol-644-Snappi.html). Tetra musi być dobrej jakości, takie z supermarketów w ogóle nie wchodzą w grę, bo są beznadziejnie tkane i mało chłoną.
Nasz nr jeden to tetra, snappi i otulacz (najlepszy jest dla nas flip onesize). Szczerze polecam!

Susana
PostWysłany: Pon Lis 07, 2011 4:01 pm 

Miejscowość: Ełk
gendai napisał(a):
Tetra musi być dobrej jakości, takie z supermarketów w ogóle nie wchodzą w grę, bo są beznadziejnie tkane i mało chłoną.

Cenna rada, w sumie nie zwracałam wcześniej na to uwagi, ale faktycznie, masz rację co do tej jakości marketowej...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 1
 [ 7 posty(ów) ] 

Strona główna » Parada pieluszek » Pieluszki z Kieszonką

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość