Chciałam zapytać doświadczone w pieluchowaniu wielorazowo mamy czy spotkały się z reakcją skórną na polarek w kieszonkach - krostki i zaczerwienienia?
Używam kieszonek od niedawna, a ponieważ mam ich bardzo mało (docelowo chcę dokupić i przejść na same wielorazówki) stosuję je na zaminę z jednorazówkami. Reakcja skórna ma napewno związek z pieluchami, tylko nie wiem którymi. U córeczki pojawiły się krostki w miejscach gdzie przebiegają boczki pieluszek a brzuszek i cała pupa są zaczerwienione.
Mała napewno ma podatną na alergię skórę - miesiąc temu dostała uczulenia (podobne objawy) na oryginalne pampersy i teraz pieluchowałam ją innymi jednorazówkami - wszystko było OK. Zastanwiam się czy w/w reakcja może być zwiazana z wystąpieniem alergii (z opóźnionym zapłonem ) również na te jednorazówki, czy przyczyną mogą mogą być kieszonki z polarkiem (podrażnienia skóry)
Czy zauważyłyście jakieś zmiany skórne stosując kieszonki? Czy polarek (jako sztuczny materiał) może sprzyjać podrażnieniom skóry np. poceniu i powstawaniu krostek?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum