Zarejestruj się • FAQ • Szukaj • Zaloguj się
Obecny czas: Pon Maj 21, 2012 11:12 pm

Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona główna » Parada pieluszek » Co Ci się najlepiej sprawdza?

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Duża PUPA!!!!

Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 1
 [ 9 posty(ów) ] 
  Widok do druku Poprzedni temat | Następny temat 
Autor Wiadomość
magdulinska
 Temat postu: Duża PUPA!!!!
PostWysłany: Wto Sie 25, 2009 10:01 am 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bath UK
Hej Eko Mamusie!!!
Dopiero się zarejstrowałam choć Wasze forum przeczytałam dokładnie.
Moja córcia Matylda za 2 tyg skończy 10 miesięcy. Pieluszki miałam dla niej od urodzenia jednak nie wiele ich używałam. A to na początku były za duże - miałam Motherease formowane. Potem przerzuciłam się na Wonderoosy i okazało się, że Mała ma uczulenie na polarek. Potem były BG ale na ten materiał co jest przy skórze też uczulona. Teraz mam IV i kila z innej firmy ale też z bambusem przy skórze.
Chciałabym bardzo ich używać ale powiem Wam, że Matylda ma w nich przogromną pupę!!!! Ona jest dość dużym dzieckiem bo waży 11 kg i jest długa 78 cm. Zaczęłam jej kupować rzeczy na wyrost ale jak dzisiaj założyłam jej pieluszkę i nowe spodenki od 12-18 miesięcy i one są w sam raz :o Natomiast jak ma pampersa to są lekko za duże. Jak Wy sobie radzicie z tym problemem????l

Druga sprawa to co ile przebieracie szanowne pupy??? Ja muszę co 2 h bo Matylda dużo pije no i dużo sika! A przebieranie jej to taki stres dla mnie. Ona jest tak ruchliwa, wije się i wrzeszczy. Mnie rece opadają i jestem cała upocona. Przy pampersach tych przebierań jest mniej a przy wielorazówkach co chwilę :?
Czy na to macie też jakiś sposób? Jak sobie radzicie???

Doradźcie proszę dziewczyny bo tracę mój pieluszkowy zapał :cry:

bea
 Temat postu: Re: Duża PUPA!!!!
PostWysłany: Czw Sie 27, 2009 8:45 pm 

1. Duża pupa jest fajna :D ,no ale to zależy od gustu, faktycznie, ubranka trzeba kupować trochę luźniejsze, chyba że szanowni producenci pamiętają, że maluchy chodzą w pieluchach, niekoniecznie papierowych.
2. ilość i częstotliwość sikania się zmienia, faktycznie, ok. roku było tego dużo i często,ale teraz (15 m-cy) jest dużo, ale co kilka godzin, więc mały spokojnie przez godzinę i bez pieluchy fika, ale też miałam okres, że ręce opadały, wszystko przeciekało - przetrzymać ;)
3. z dziećmi tak już jest, że się wiją i wykręcają, na szczęście to również mija; mi zawsze pomagało, jak sobie pomyślałam, że to nie jest nic nadzwyczajnego, tylko taka norma. Teraz się wykręca, potem zacznie robić coś innego :lol:
Czasami brakuje sił i chęci, to fakt, ale w końcu człowiek spocony bo spocony, ale zawsze jakoś sobie poradzi.
Nie myśl, że większość dzieci leży na pleckach spokojnie i czeka aż rodzic przewinie pieluchę. Powodzenia

magdulinska
PostWysłany: Czw Sie 27, 2009 10:18 pm 
Awatar użytkownika

bea dziękuję za motywującą odpowiedź ;)
Ewa też napisała na pw z podpowiedzią o pieluszkach, w których pupa wygląda zgrabniej. Zakupiłam dzisiaj kilka nowych pieluch zobaczymy jak będzie. Na razie sie nie poddaję...walczę do ostatniej kropli :P

Jeszcze raz dziękuję za wsparcie!!!

joa
PostWysłany: Sob Sie 29, 2009 12:14 am 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa/Białystok
Hej MAgda,
Faktycznie moje dziecko zawsze miało kuperek jak mrówka czy pszczółka i żałowałam czasem, że nie mogę jej ubierać w te wszystkie fajne dżinsiki (teraz dopiero wszystko mogę, jak Zuzia już w majtkach :))itd. Ale WAAAARTO wytrwać - to jest taki wielki i nieoceniony wkład w jej rozwój.
My radziłyśmy sobie głównie spodenkami z H&M - są tam takie dresy, które przylegają w pasie, ale są luźniutkie w pupie,
można też zakładać dłuższe bluzki czy tuniki i leginsy - tzn te spodeneczki bawełniane.
A przewijanie - hm, jak wychodziłam na spacery, a Zuzia już chodziła, to brałam trenerki i wkładam w nie dodatkową złożoną tetrę - właściwie pół tetry. Wtedy łatwo było mi ją przebrać choćby na ławce.
Natomiast w domu - najpierw wszystko sobie przygotowywałam - kładłam na łóżku otulacz, w niego IV i ewentualna wkładkę, potem szłam po Zuzię i kładłam ją już w gotową pieluszkę. Lewą ręką trzymałam ja za biodra, a prawą zawijałam jeden bok (pieluch i od razu otulacz) , potem drugi.
W pewnym momencie Zuzia zaczęła pieluchować swojego misia - za każdym razem jak ją przewijałam, miś leżał obok i miałyśmy umowę, że jak ją przewinę, to ona potem może nałożyć pieluszkę misiowi :)
Był też czas, że Zuzia udawała małą dzidzię i wtedy dawała się przewijać, podczas gdy ja mówiłam do niej czule - moja mała dzidzia, nie umie jeszcze chodzić i nie ma ząbków, tak? A ona zadowolona odpowiadała taaat :)

Spróbuj przetrzymać ten okres zwątpienia, albo wymyśl sobie jakiś system, że np kiedy masz gorszy dzień, pieluchujesz w pampersy, a na stałe jednak w IV.

Naprawdę warto wytrwać.
Życzę Ci powodzenia!

Image
Image

magdulinska
PostWysłany: Pon Sie 31, 2009 11:58 pm 
Awatar użytkownika

Dziękuję joa ;)
Powiem, że walczę i się nie poddaje. Dzięki Wam mam więcej motywacji!!!

Iwka
PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 6:56 am 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Koszalin
A ja Ci powiem, że jak w sierpniu pojechaliśmy na kilka dni nad jezioro i Zocha latała bez pieluchy, to wszystkie spodenki jej spadały :) Więc nie wiem, co lepiej. Wyglądem odwłoka bym się nie przejmowała, a jeśli dziecku rzeczywiście niewygodnie, to polecam bumgeniusy, sa naprawdę zgrabne i wąskie w kroku, a poza tym dobrze trzymają. Ja je bardzo lubię, choć używamy tez innych kombinacji, tańszych :)

elfinea
PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 10:46 am 

Miejscowość: W-wa
hej,

Ja też polecam BG. Jeśli chcesz żeby pupa była mała to właśnie w tych pieluchach taka jest. :D
ja je uwielbiam :P

magdulinska
PostWysłany: Śro Wrz 02, 2009 12:28 pm 
Awatar użytkownika

Hej Dziewczyny.

Zakupiłam ostatnio kilka BG tych "organic" Bo zwykłe miałam ale Matylda dostaje wysypki od tego materiału co jest przy pupie. W każdym razie te "organic" klasa - pupa malutka, trzymają długo ..... jeden minus- schną 2 dni!!!! :o No ale cóż coś za coś ;)

majajula
PostWysłany: Czw Paź 08, 2009 1:10 pm 

Miejscowość: piaseczno
oj ja na początku byłam wsciekła na ten odwłok
a teraz mi nie przeszkadza, chyba sie przyzwyczaiłam ;)

co do przewijania to często Majkę muszę ganiac bo ona lubi goły tyłas
ale jakoś walczymy
i my kieszonek uzywamy w ciągu dnia żeby kuperek był mniejszy a na noc ograniczne popolini mamy + otulacz

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 1
 [ 9 posty(ów) ] 

Strona główna » Parada pieluszek » Co Ci się najlepiej sprawdza?

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości