Temat postu: Zgrabne, a zarazem... duże formowanki
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 6:20 pm
Chciałam zapytać: jakie polecacie duże formowanki dla starszego dziecka tzn. aby miały sporo miejsca w pasie i były długie (nie fason typu biodrówki), a zarazem by były wąskie w kroku np. jak Itti Bitti, tylko na rzepy.
Moje dziecię ma grubiutkie udka i wszystkie szerokie w kroku formowanki utrudniają dziecku chodzenie, a babci i mamie zakładanie pieluszki (trudno ją wyciągnąć do góry, lub pomiescić w pachwinkach między nóżkami). IB byłyby idealne, ale są "biodrówkami" i na napy ("przerażające" dla babci ) dlatego wciąż szukam ideału.
Do tej pory próbowałam np. Imse Vimse frotowe (mega, mega, mega szerokie jak dla mnie), Imse Vimse flanelowe (mega szerokie), Bamboozle TB (mega szerokie, a jesli chodzi o rozmiar ledwo pasują chociaż dziecię ma 12 kg), Nature Babies bambusowe (dosyć szerokie i mało miejsca w pasie).
Mniej istotna jest dla mnie nawet chłonność bo i tak po każdym siknięciu zmieniam pieluszkę (mała bardzo szybko się odparza), zależely mi bardziej na wygodnym dla dziecka kroju.
Temat postu: Re: Zgrabne, a zarazem... duże formowanki
Wysłany: Pon Lis 15, 2010 9:11 am
Moim zdaniem jedynym kandydatem jest Flexi Tots, najwyższa w stanie, najwęższa w kroku, duże wycięcia na udka. Pasuje na wysokie dzieci, ale spokojnie się układa do szerokich udek. Mam każdą z wymienionych przez Ciebie i mam Flexi i jest zdecydowanie węższa, wyższa, mniej pokaźna (przy wyższej chłonności) od nich. http://www.pieluszkarnia.pl/product-pol ... ersja.html
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 0 gości
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum