Zarejestruj się • FAQ • Szukaj • Zaloguj się
Obecny czas: Czw Lut 23, 2012 10:45 am

Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona główna » Parada pieluszek » Pieluszki All-In-One

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

pomoc przy wielorazowych pieluszkach

Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 1
 [ 8 posty(ów) ] 
  Widok do druku Poprzedni temat | Następny temat 
Autor Wiadomość
dzembers
 Temat postu: pomoc przy wielorazowych pieluszkach
PostWysłany: Wto Kwi 19, 2011 10:39 pm 

Witam, mój problem dotyczy doboru pieluszki (-ek) dla 7,5 miesięcznej dziewczynki, ale przy wadze 13 kg, aby rzecz nie rozmijała się na ten wątek, dodam dla bardziej dociekliwych, iż córka do 6 miesiąca karmiona była wyłącznie mlekiem z piersi, po tym czasie przyszedł czas na zupki, oraz owoce, głównie jabłka, tak więc nie "utuczyłam" jej specjalnie w myśl:grube dziecko, to zdrowe dziecko, mała miała dużą wagę wyjściową, dwóch pediatrów stwierdziło, iż waga jest w górnej granicy,ale by się nie martwic, tyle, gdyby kogoś przestraszyło, że niemowlę może tyle ważyć:D.
Wracając do problemu, może są pieluszki wielorazowe, które mogłabym stosować, a które były by na nią dobre, używałam frotowe organiczne, plus otulacz- mała, AIO bumgenius również, bitti di'lish, wybrałam największy rozmiar, ale niestety nie założyłam, małej ani razu, onesize na rzepy, dawno przestała pasować.
Może są tutaj Mamy, które miały podobny "problem", gdzie dziecko miało także spore pośladki, które nie chciały się zamknąć w wielorazowe pieluszki, a znalazły rozwiązanie by w ten sposób pieluchować swoje dziecko.

ewa
 Temat postu: Re: pomoc przy wielorazowych pieluszkach
PostWysłany: Wto Kwi 19, 2011 11:00 pm 
Awatar użytkownika

Hej hej,

Poczekaj na Charlie Banana Perfect Size, rozm L. Wystarczają do 20 kg i są fajne, chłonne, dość zgrabne :) ale nie one -size. Koniecznie L-ka.
Drugim rewelacyjnym wyborem będą Issy Bear, kieszonki, chłonne z bambusem, super noce i w ogóle genialna pielucha, spora.
Możesz rozważyć otulacz Imse Vimse SL i wtedy spokojnie wszystko tam zmieścisz, a możesz do niego z powodzeniem mieć Bambinex bambusowe one size, może tetry , cokolwiek chłonnego masz.
Wszytskim innym raczej sobie nie zawracaj głowy, jeśli nie masz mozliwości obejrzenia na żywo, bo próby będą Cie zbyt dużo kosztowały.
Cokolwiek już masz, to tez nie bój się podsuwać w pachwinki, żeby się nie zatrzymywało na oponkach udek, wtedy pozornie mała pielucha, będzie skutecznie założona.
Pozdrawiam Cię ciepło i gratuluję słodkich kilogramów Szczęścia, tego nigdy nie za dużo :)

dzembers
PostWysłany: Śro Kwi 20, 2011 10:14 pm 

Dzięki wielkie za poświęcony czas i odpowiedź, za Twoją radą wypróbuje Charlie Banana, otulacz welurowy Imse Vimse stosowałam, do jakichś 4 miesięcy, rozważę największy rozmiar, choć wybierając największy rozmiar Bitti D'Lish, tak jak wspomniałam, ani razu nie została wykorzystana, ale jak to w przyrodzie nic nie ginie korzystają inne dzieciaczki w rodzinie, miałam otulacz Bambinex XL, to niestety nie posłużył w naszym przypadku długo
Z podsuwaniem w pachwinki również kombinowałam, ale Jagienka po prostu jest szeroka w pasie i nijak złapać czy to zapieciami czy rzepami pieluszkę. Niemniej poczekamy na wspomnianą Cherlie Banana, bo zasypywać Ziemie sterta jednorazówek jakoś tak szkoda...

dzembers
PostWysłany: Śro Kwi 20, 2011 10:18 pm 

Widzę nawet, ze jest:D zatem będziemy próbować
Pozdrawiam :)

realne.pl
PostWysłany: Nie Maj 01, 2011 12:51 pm 

Może sprawdź też szorty wełniane firmy Storchenkinder rozmiar III - 12-18kg?
sprawdza się nawet przy bardzo ruchliwym dziecku i dziecku, które nie lubi ubierania... w środek cokolwiek chłonnego i masz pieluszkę :)

dzembers
PostWysłany: Pon Maj 02, 2011 7:33 am 

zaraz będę składać zamówienie, więc spróbuje i z szortami, dziękuje bardzo za radę. :)

dzembers
PostWysłany: Pon Maj 02, 2011 9:36 am 

"Drugim rewelacyjnym wyborem będą Issy Bear, kieszonki, chłonne z bambusem, super noce i w ogóle genialna pielucha, spora."
Issy Bear miałam, ale u nas nie sprawdziła się, mała jest szeroka w pasie, u kilkulatka kilogramy te "gubią się", biorąc pod uwagę wagę i wzrost, u niemowlaka inaczej.
Patrząc ekonomicznie, pieluszki wielorazowe są z pewnością tańsze w porównaniu do jednorazówek, przy uwzględnieniu całego okresu pieluszkowania oczywiście, ale kupując nowe i nie mogąc użyć ich nawet, bądź przez zaledwie kilka razy, to już spory wydatek.
Pozdrawiam wszystkich, którym się udaje:)

szkieletorek
PostWysłany: Pon Cze 27, 2011 5:13 pm 

Proszę o pomoc.Jakie mam kupić pieluszki otulacze itp.
Ile tego trzeba kupić.Chciałabym tylko takich używać od początku do końca.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 1
 [ 8 posty(ów) ] 

Strona główna » Parada pieluszek » Pieluszki All-In-One

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości