Drogie doświadczone mamy W jaki sposób i z czego przygotowujecie płyn do mycia pupy bawełnianymi myjkami? Moja mama uszyła mi właśnie z flanelowej pieluszki i małych ręczniczków zgrabniutkie myjki, nie wiem tylko jak się nimi logistycznie posługiwać. nie mam zbytniej ochoty za każdym przewinięciem nosić miseczki z wodą do przewijaka. Macie jakieś swoje sposoby na domową "emulsję" do mycia pupci? Podzielcie sie prosze rozwiązaniami i sposobami )) Pozdrawiam!
my nosilismy na kazde przewijanie miseczke z woda i Bialym Jeleniem, a to z tej przyczyny, ze jak mielismy gotowa emulsje, to ona byla zimna do nastepnego przewijania, a tak to zawsze cieplutka woda mylismy. A po jakims czasie, jak syn juz sie tak bardzo nie lal przez rece, to po prostu do umywalki i pod bierzaca woda mu tyleczek myjemy:) najwygodniejsze i pewnie najbardziej higieniczne:)
My też dość często dajemy małego pod kran najczystszy efekt Ale nie zawsze mi się chce go całego niemal rozbierać do takiej operacji, więc ze szmatek czy nawilżanych chusteczek też korzystamy Zaczęłam robić miksturę z wody, mydełka Aleppa i olejku lawendowego. Wydaje się sprawdzac, tyle, że rzeczywiście szybko jest zimna...
Parafina jest ropopochodna i zupełnie bym się jej nie łapała. Zapycha pory i nie ma w niej nic naturalnego. Woda z odrobiną olejku lawendowego lub herbacianego, można kapkę olejku migdałowego dodać, a ajk jest skłonność do krostek, wrażliwa skóra, to olejku z nagietka do natluszczczenia i w tym ostatnim, przeciwzapalnie. pzdr ciepło
Ja robię chusteczki z ręczników papierowych zalanych przegotowaną wodą z dodatkiem olejku herbacianego (2 krople na 2 szklanki wody), Oliwy z oliwek i czasem jakiegoś płynu do mycia dzieci.
Tu inspiracja (babka w pierwszym filmiku używa soku se świeżego aloesu ::):
Dzięki za podpowiedzi Ostatnio najczęściej uzywanym sposobem stał sie... kran i bieżąca ciepła woda z mydełkiem Przewijak wywędrował do łazienki, tym sposobem kilka razy dziennie odświeżamy pupę w umywalce pod bieżącą wodą. Spory stosik uszytych przez kochającą babcię myjek zalega niestety w szufladzie...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum