Temat postu: Jaki środek najlepszy do prania pieluszek
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 12:20 pm
Planuje zakup pieluszek wielorazowych mam już nawet wybrane chciałabym je już zamówic,ale zastanawiam sie czy bedę mogła je prac w płynie lovella(piorę w nim rzeczy synka od urodzenia).Syn jest alergikiem i nie chciałabym mu teraz zmieniac proszku.Planuję również zakup proszku nappy fresh,ale wiem ,że jest on tylko dodatkiem.Dziewczyn proszę o radę! Ps.Czy wiecie gdzie mogę kupic proszek nappy fresh bo na stronie pieluszkarni jest on ciągle wyprzedany?
Witaj alicja! W Lovelli możesz prać,tylko dajesz do pieluszek połowę tego co zaleca producent. Nappy Fresh dostaniesz też tutaj: http://www.wielorazowo.pl/pl/p/Nappy-Fr ... ieluszek/7 Ja osobiście używam z Pieluszkarni kule do prania i wtedy nie martwisz się o nic więcej,czyli nie trzeba do nich dosypywać Nappy ani dodawać olejku. Ja dodaję olejek,gdyż lubię jak pranie jakoś pachnie.
_________________ Miłość prawdziwa zaczyna się wtedy,gdy niczego w zamian nie oczekujesz. A. de S.-E
Temat postu: Re: Jaki środek najlepszy do prania pieluszek
Wysłany: Nie Maj 01, 2011 3:50 pm
też słyszałam że kule dla alergików sa swietne - bo w sumie nie zostawiaja żadnej chemii na ubrankach... ja do kul nie jestem przekonana - bo jak może prac coś co sie nie pieni etc [dla mnie brzi to troszke jak placebo]... ale dodaje połowe zalecanej dawki [w przypadku pieluch 1/4 zalecanej dawki] + kule i zawsze mam ladnie doprane.
Wysłany: Pią Lut 10, 2012 10:37 pm
Rejestracja: Śro Lut 08, 2012 9:37 am Posty: 4 Miejscowość: Ożarów Maz
A ja z takim pytaniem
dopiero będę zaczynać przygodę z wiielo. Wybrałam kieszonki. Czy muszę prać z dodatkiem Nappy Fresh czy wystarczy sam olejek skoro ma właściwości odkażające?
Wysłany: Czw Lut 23, 2012 8:42 am
Wystarczy sam olejek, bez względu czy pierzesz kieszonki, czy każdy inny rodzaj pieluszek. Nappy fresh dodatkowo lekko odplamia i lepiej dopiera pieluszki, stąd jest tak powszechnie stosowany.
Wysłany: Pon Lut 27, 2012 8:47 am
Rejestracja: Śro Lut 08, 2012 9:37 am Posty: 4 Miejscowość: Ożarów Maz
Dziękuję za odpowiedź
Szukam teraz sposobu na odplamianie czy są jakies domowe sposoby|? Ewentualnie łatwo dostępne środki Wiem,że jest mydło odplamiające Imse Vimse pytanie czy tylko ono się nadaje do odplamiania?
Wysłany: Nie Mar 11, 2012 3:14 pm
Mydełko do odplamiania Imse Vimse jak najbardziej się do tego nadaje i jest jednym ze skuteczniejszych naturalnych środków, w widoczny sposób oprócz tego, że odplamia, to wybiela trochę,co zawdzięcza cytrusom. Ja poza tem, to liczę na działanie odplamiające Słońca.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum