Temat postu: Czy wolicie rzepy czy napy ( zatrzaski) ?
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 11:06 pm
Nie zastanawiałam się nad tym, dopóki Jeremi nie poczuł dreszczyka emocji rozrywanego rzepa jak miał ok. roczek. Szczęśliwie znudziło mu się po 2 dniach i jakoś chyba mu w tym pomogłam Podobno napy sprawdzają sie u większych dzieci ze wzgl. na trudność rozpięcia i brak ewentualnej frajdy szelestu rozrywania.
Moja siostra natomiast chce zamienić kilka Bum Geniusów kieszonek z rzepami na nowe organiki z napami. Dlaczego? Szelest rzepów w nocy, rozbudza mojego grzecznie śpiącego siostrzeńca Są za napami na noc
Jeremi nie był przewijany w nocy jak skończył 3 miesiące, więc i nocne szelesty są sytuacją przejściową. Nie znam jednorazówek, ale chyba też szeleszczą
Napy nie łapią kolorów i się nie barwią - to plus, ale nie zupełnie ważny czy poważny
W moim odczuciu rzepy są lepsze - szybciej się je zakłada zarówno u niemowlaka jak i u wiercącego się bobasa. Choć faktycznie w nocy ich "trzaski" mogą obudzić maluszka - pamiętam, że opracowywałam technikę cichego odczepiania rzepów, żeby nie budzić Zuzi przy przewijaniu. Napów nigdy nie stosowałam, ale miałam w ręku i totalnie mi nie pasowały.
Temat postu: Re: Czy wolicie rzepy czy napy ( zatrzaski) ?
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 9:16 pm
Jak dla mnie to chyba praktyczniejsze są rzepy, bo można je zawsze dokładniej dopasować - przesunąć o cm w prawo czy w lewo. Napy zawsze nas nieco ograniczają.
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 8:25 pm
To zalezy na czym.... Na "covers" otulaczach czy powloczkach zdecydowanie wole zatrzaski a nie rzepy. Dlatego jedna z moich ulubionych dziennych covers" jest bummis super snap ktora wlasnie jest na zatrzaski i welniany otulacz dzienny loveybums ktory tez jest na zatrzaski. Po wszystkie inne na rzepy siegam na koncu. Zatrzaski sa latwiejsze w praniu( nie trzeba pamietac o tym aby je zabezpieczyc) oraz nie sprawiaja kloptu w suszarce. Kazde dziecko ma inna budowe i rzepy czasami pomagaja w dopasowaniu pieluszki. I tak jesli chodzi o "fitted diapers" tutaj lepiej dopasowuja sie do budowy pieluszki z rzepa np. little lions choc mam kilka na zatrzaski np. swaddlebees organic velour ktora mimo zatrzaskow pasuje swietnie do budowy mojego synka.
hej to moze i ja się wypowiem ja wolę napy, po prawie 1,5 roku używania pieluszek rzepy się"sprały" i srednio trzymaja a napy git a i nam nie trzaskają ni w nocy ni w dzień
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 6:50 pm
rzepy faktycznie spierają się i szarzeją po praniach, ale faktem jest, że łatwiej je dopasować do brzuszka. Moje 8 miesięczne dziecko już opanowało rozpinanie rzepów, więc ja wolę napy no i napy nie hałasują w nocy aha, i chciałam napisać, że nie jest prawdą to, że napy nie farbują
Wysłany: Śro Kwi 13, 2011 5:49 pm
Kiniunia napisał(a):
Jak dla mnie to chyba praktyczniejsze są rzepy, bo można je zawsze dokładniej dopasować - przesunąć o cm w prawo czy w lewo. Napy zawsze nas nieco ograniczają.
Oj ja tez jestem za rzepkami Mój "Szczypiorek jest wyjątkowo niewymiarowy- chudzinka i długosz i jakoś stle pielusie rzepiaste lepiej można dopasować.
Wysłany: Nie Maj 01, 2011 1:19 pm
Ja też jestem za rzepami... chociaż w różnych okresach, różne rzeczy uważałam za fajniejsze. ale rzepy można lepiej dopasować i o wiele szybciej założyć... Chociaż ostatnio przerzuciłam się na trenerki bo zakładają się jak majtki - a tak najszybciej... ale zastanawiam się nad zakupem szortów wełnianych [chyba innych otulaczy zakładanych jak majtki nie ma - chodzi mi o materiał - a szkoda, bo za wełną nie przepadam - ale to też może się jeszcze odmienić ]
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum