Witam, po dosyć wnikliwej lekturze tematów na forum, postanowiłam w końcu dołączyć do grona jego użytkowników i zadać pytanie bardziej doświadczonym mamom. Otóż...Pieluszek wielorazowych używamy praktycznie od urodzenia naszej córeczki (3,5 m-ca), mamy ich spory zapas maści wszelkiej: muśliny, kieszonki, formowanki, organiczne, śmakie i owakie. Zachęcać nas nie trzeba było długo, ale nie w tym rzecz... Tak sobie czytam z zazdrością, jak to niektórym mamom dzieci noc całą wytrzymują w jednej pieluszce, np. z dodatkowymi wkładkami i warstwą dającą uczucie suchości. Ja tam za całą nocą w jednej pieluszce naprawdę nie tęsknię, ale choćby za 3 godzinami! Nasze dziewczę jak tylko siknie, od razu o tym informuje tzn.macha nogami, jęczy, w końcu zaczyna popłakiwać. Jak siknie lub zrobi kupę w czasie karmienia, to od razu przerywa posiłek i nie wróci do niego póki jej nie przewinę. W sumie to się cieszę, że moja córka taka wrażliwa i niechętna do leżenia w mokrym, ale szczerze przyznam, że bywam już zmęczona ciągłym przewijaniem. Równie dobrze mogłybyśmy zamieszkać w łazience. W dzień schodzi kilkanaście pieluch, w nocy 3-4. Dodam, że sprawa się ma podobnie z jednorazowymi pampersami: siknie i wrzask (w nocy czasem dłużej w nich wytrzyma jak zapadnie w głęboki sen). To jeszcze bardziej przekonuje do wielorazowych. Czy któraś z was przeżywa(ła) coś podobnego? Jak postępować z tak wymagającym dzieckiem? Czy to minie? Czy to może być zapowiedź szybszego pożegnania się z pieluszkami? Jeszcze jedno: młoda nie ma odparzeń, bo i kiedy miałaby się ich nabawić? Będę wdzięczna za jakieś wskazówki, bo jestem na etapie podejmowania decyzji w związku z powrotem do pracy, a nie wierzę, że osoba, która ewentualnie miałaby się zająć młodą (nawet jeśli to będzie babcia) wytrzyma to ciągłe przewijanie. Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum