Drogie Mamy, przygotowuję się na przybycie mojego Maleństwa :) . Jestem zdecydowana na pieluszki wielorazowe: składane/formowanki + otulacze. Chciałabym, żeby to wszytko było jak najbardziej naturalne i zdrowe. Nie umiem sobie jednak wyobrazić jak to jest w czasie wyjazdów: jak prać? jak suszyć? jak przechowywać takie pieluszki, kiedy jest się poza domem 2-3 dni, a czasem 2-3 tygodnie? Myślę tutaj o wyjazdach do rodziny, na wakacje, praktyki/szkolenia itp. Bardzo proszę wszystkie doświadczone Mamy o wszelkie rady, porady i sugestie w tej sprawie :) Pozdrawiam
Temat postu: Re: Jak pieluszkować w czasie wyjazdów
Wysłany: Pon Paź 31, 2011 6:37 pm
Kropeczko, nie jesteś w kropce dopóki tam nie pojedziesz, tzn. w kazdym miejscu może być inaczej. Nam udało się spędzić cudowne wakacje z wielorazówkami, choć zabrałam eko jednorazówki na wszelki wypadek, bo Słońce było takie, że nie umiałam sięgnąc po nic innego jak tylko naturalne materiały, a ekspozycja na takie Słońce nie tylko doskonale plamom pieluskzowym robiła, ale i oko cieszyła, bo mala w samych pieluszkach pomykała ot i cała jej garderob. U rodziców, piorę, no problem. Na wakacjach u cioci, wykorzystywałam dwie torby za małych bawełnianch rzeczy, przyużytych ręczników, które świetnie służyły jak wkłądy do kieszonek, a same kieszonki wystarczyło przepłukać pod kranem i migiem schły. Zawsze można zabrać ekologiczne jednorazówki, zatęsknić za wielorazówkami i robić tak, żeby pieluszkowanie nie przestawało być przyjemnością pzdr ciepło
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum