Zarejestruj się • FAQ • Szukaj • Zaloguj się
Obecny czas: Pon Maj 21, 2012 11:29 pm

Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona główna » Parada pieluszek » Co Ci się najlepiej sprawdza?

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Jaki zestaw dla dwójki dzieci - 26miesięcy i 4 miesiące?

Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 1
 [ 5 posty(ów) ] 
  Widok do druku Poprzedni temat | Następny temat 
Autor Wiadomość
muszynka
 Temat postu: Jaki zestaw dla dwójki dzieci - 26miesięcy i 4 miesiące?
PostWysłany: Wto Lut 15, 2011 5:02 pm 

Chcę spróbować pieluch wielorazowych. Mam dwójkę dzieci - 4 mieisce i 2 lata - obydwoje w pieluchach.
Chciałabym zakupić pieluchy dla dwójki. Czy to dobry pomysł? Myślałam o rozmiarze one size.
Jestem w trakcie zamawiania kilku pieluszek aby zobaczyć jak działają.
Może ocenicie mój wybór?

Pieluszka z kieszonką - Weehuggers 7-16 kg
pieluszka popolini panda one size
otulacz "blueberry" one size
pieluszka z kieszonką "pop in" one size http://www.albabia.com/tienda/popin/panal-pop-in

Czy zamawiając takie pieluszki jestem w stanie skoponować z nich później całościowy zestaw?

Czy dla starszaka lepsze są majtki treningowe czy pieluszki wielorazowe?

W sumie to takie pieluszki znalzłam tu gdzie mieszkam. Więc na razie muszę jakoś z nich komponować komplet.

ewa
 Temat postu: Re: Jaki zestaw dla dwójki dzieci - 26miesięcy i 4 miesiące?
PostWysłany: Śro Lut 16, 2011 2:25 pm 
Awatar użytkownika

Hej,

Weehugger nie mają kieszonek, z tego co wiem i z tego co aktualnie sprawdziłam u dystrybutora. To forma otulacza, do którego możesz włożyć takie wkłady jak do kieszonki, czyli np. wkład Mam Sucho Flip.
Ja jestem bardzo zadowolona z tego otulacza i z tych własnie wkładów do niego, albo muślin Imse Vimse.

Popolini panda one size to dość pokaźna pieluszka, ale jeśli Ci nie przeszkadza to, jest uniwersalna. Ja do końca nie lubię sobie radzić z wielkimi pieluchami, zwłaszca w małym otulaczu, a do tego świadoma tendencji aktualnej, czyli konieczności zachowania anatomicznej postawy u maleństwa- bez poduszki pod pupą i bez rozszerzania niepotrzebnego nóżek.
Pop in i Blueberry są ok, uniwersalne.

Osobiście wolałabym mieć albo same otulacze one size, czyli jak Blueberry, albo FLip, tak , że widzisz jak napy są pomniejszone na wysokość pieluszki, a do tego wkłady Flip Mam Sucho, albo organic Flip (te drugie dlugo schna :( )bo nieporównywalnie łatwiej się pomniejszają i jak bys za nie nie chwyciła, to dziecku czy dużemu czy małemu jednym ruchem dostosujesz do otulacza, a nie jak z formowanką wywijanie, podkładanie...
lub kieszonki uniwersalne, np. Bum Genius, bo te też w widoczny sposób są pomniejszane, widzisz ile nap wystaje z przodu, na który rząd jest uregulowane.

Dla noworodka 3-4 otulacze, dla starszaczka starczą Ci 2-3, a potem jak starsze wyrośnie, to maleństwu posłużą do końca i będziesz miała dłuższe przerwy w praniu.
Kieszonek potrzebujesz ok 10 dla noworodka, dla starszaka 6.

Trenerki Ci nie zastąpią pieluszek. Trenerki są ok w ciągu dnia, jak pilnujesz, do treningu nocnikowego i tez nie jest to 100% zabezpieczenie, bo maja pokazać skutek, więc po nóżkach pójdzie siusiu, tylko nie jak w majtkach, żeby mama się nie umęczyła, ale to nie pielucha.
Wielorazowe pieluszki pomogą Maluszkowi szybciej wyjść z pieluszek.
pzdr ciepło!

muszynka
PostWysłany: Śro Lut 16, 2011 9:24 pm 

Dziękuję bardzo za odpowiedź.
Czyli w moim zestaie nie ma typowej kieszonki? A chciałam ją wypróbować.
Myślałam że Weehuggers to kieszonka.

Napiszę jak wypróbuję pierwszą serię pieluch

muszynka
PostWysłany: Nie Mar 20, 2011 10:49 pm 

Melduje się ponownie z moimi opiniami:
Pieluszka z kieszonką - Weehuggers 7-16 kg - bardzo fajna, choć nie polecam na rzepy, przy strszym dziecku rysują mu brzuszek, a rzep przy tej pieluszce jest dość ostry. Bardziej polecam do niej wkład Flip

pieluszka popolini panda one size - beznadzieja, i dla starszegi i dla młodszego. Dla strszego za mała dla młodego jakoś trudno się ją zapina. No i ten rzep - cały czas rysuje brzuszek. Czas schnięcia również baaaardzo długi

otulacz "blueberry" one size - super

pieluszka z kieszonką "pop in" one size - najpierw była ulubioną, a teraz jakoś nie bardzo. Przy starszym przecieka a na młodszym jakoś trudno ją zapiąć. Największy plus za czas schnięcia!!! Mam dodatkowe wkłady - jednak one nie schną tak krótko.

Dokupiłam kolejne trzy:
all in one bambooty easy dry - super, nawet szybko schnie
zestaw testowy apple cheeks - mieszane uczucia, ale raczej na nie. Duży ją przesikuje nawet jak ma 2 wkłady, a małego uciska
wonderro V2 -bardzo fajna miekka, wklad chlonny, dobra dla dwojki

Mam nadzieje ze jutro dostanę kolejną przesyłkę tym razem czekam na :

Blueberry One Size BAMBOO DELUXE
BlueBerry SIDE SNAP Pocket MINKY
BlueBerry ONE SIZE Pocket MINKY Nappy POPPERS
Swaddlebees EcoNappi POPPERS
Real Easy Nappy by HipHipBaby! MINKY
Wonderoo V2 by HipHipBaby! MINKY with One Size Insert
Teddy nappy from Bambinex
Tots Bots Flexitots
Bedwetter Pants

Jak policzyłam to będę mieć łacznie 28 pieluszek. Myślę że to wystarczy dla dwójki.

ewa
PostWysłany: Śro Mar 23, 2011 11:12 am 
Awatar użytkownika

Wielkie dzięki za relacje!

Mam kilka podobnych odczuć.
Weehugger dla mnie natomiast właśnie z rzepami się sprawdza. Może budowa ciałka ma znaczenie, Noemi jest szczuplak, nie ma fałdek na brzuszku i chyba nie ma co się podwijać na rzepie, a z kolei tak mocne rzepy mi odpowiadają.

Z pieluszek, na które czekasz ja najbardziej lubię Econappi Swaddlebees, najmniej Bambinex Teddy, choć na początku, taki puchaty jest urzekający i bedzie Ci się podobał jego czas schnięcia :)
Pzdr ciepło! Masz imponujący stosik! Grats!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 1
 [ 5 posty(ów) ] 

Strona główna » Parada pieluszek » Co Ci się najlepiej sprawdza?

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość