Witam mamusie mam pytanie, moja córunia ma 4 miesiące i od ponad dwóch miesięcy z powodzeniem pieluszkuję wielorazowymi, jednak na noc zakładam zwukłego pampersa gdyż miałam w nadmiarze pampersy i na noc je wykorzystuje ale już nie długo mi się skończą i nie zamierzam kupować nowych tylko stosować wielorazowe. Chce zakupić bardzo chłonne pieluszki na noc w związku z czym nie muszą być bardzo zgrabne, dlatego zwracam się z prośbą o radę które są najbardziej chłonne? Zastanawiałam się nad apple cheeks i nad charlie banana? Wiem, że CT są bardzo chłonne i Sweet classic ale cena zabójcza
Witaj, mam córcię w takim samym wieku. Na noc stosuję albo cp (które z podwójnym wkładem są naprawdę świetne) albo pieluszki które zakupiłam na allegro takie nie za drogie. Wkładam dwa wkłady z mikrofibry i pozwalają przespać noc bez zmiany i bez przecieków. Nie są one tak piękne jak te w pieluszkarni, ale w nocy nieźle się sprawdzają. Do tego można oszczędzić parę groszy.
Pomyśl też o tym czy zależy CI na uczuciu suchości, czy też nie, bo jesli na suchości, to kieszonki z mikropolarkiem w środku, prawie każda ma. Jeśli tylko na chłonności, to bambusowe formowane czy składane, które za swoją chłonność "odwdzięczają się " długim czasem schnięcia. Ja uważam, że to właśnie noc owocuje zapewnieniem dobrego środowiska , temperatury w pieluszce , bez większego nakładu pracy, bo praktycznie w ciągu dnia w tym samym czasie naprzewijasz się więcej niż z tą jedną chłonna pieluszką.
CTushies wcale nie są dla mnie wyborem nr 1 na noc. Nie masz co żałować, bo jak dla mnie, to mają za podłużne otwory na nóżki, by w spaniu na boku się sprawdzić, potrafi na leżąco na boczku struzka wyplynąć. Zdecydowanie mi szkoda ich na noc chować pod koszulkę i w dzień zdecydowanie lepiej służą.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum