Zarejestruj się • FAQ • Szukaj • Zaloguj się
Obecny czas: Pon Maj 21, 2012 11:34 pm

Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona główna » Parada pieluszek » Co Ci się najlepiej sprawdza?

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Nocnie siusiający czterolatek

Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 2
 [ 15 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
  Widok do druku Poprzedni temat | Następny temat 
Autor Wiadomość
Jaga
 Temat postu: Nocnie siusiający czterolatek
PostWysłany: Pon Wrz 19, 2011 11:04 am 

Miejscowość: Wrocław
Witajcie,
Jestem nowa na forum i dzielnie przebijam się przez kopalnię informacji, która tu jest udostępniona. Chyle też czoła dla pani Ewy :-)
Mam dwóch synków, pierwszy niemowlęctwo spędził w pampersach i dalej zakładam mu pieluchę na noc, bo nie budzi się w nocy na sikanie. Waży prawie 19 kg i muszę mu już zakładać pieluchy dla przedszkolaków, bo normalne pampersy nie wchodzą w grę. Drugi synek ma 3 miesiące i chcemy przejść na pieluchy materiałowe. Dla niego komponuję właśnie zestaw. Natomiast mam pytanie do specjalisty dotyczące starszaka. Mam nadzieję, że przerzucenie go na wielorazowe pieluchy w końcu nauczyłoby go suchych nocy (i ulżyłoby naszemu portfelowi), ale nie wiem jaki otulacz dla niego wybrać, bo syn jest dość duży i starszy niż przewidują producenci pieluszek. Czy mogę prosić o jakieś sugestie? Zgóry bardzo dziękuję i bardzo serdecznie pozdrawiam,
Jagoda

IwonaKM
 Temat postu: Re: Nocnie siusiający czterolatek
PostWysłany: Pon Wrz 19, 2011 3:31 pm 

jesli nie uda Ci się znajeźć tak duzego markowego otulacza, choc wydaje mi się, że ktoraś firma takowe powinna mieć (tots bots ma otulacze od 16kg), to zawsze możesz poprosić jakąś szyjaca mamę i uszyje Ci na wymiar.
http://eko-mama.blogspot.com/
http://www.babyetta.pl/
http://nappime.pl/

Jaga
PostWysłany: Wto Wrz 20, 2011 1:18 pm 

Bardzo dziekuję za wskazówkę, już znalazłam w jenym sklepów otulacz tots bots w rozmiarze +16kg.
Pozdrawiam cieplutko!

ewa
PostWysłany: Pon Paź 31, 2011 6:31 pm 
Awatar użytkownika

Imse Vimse od 13-17, czyli SL, też jest idealny, bo jest sporo większy niż wagowo przewidują.
pzdr ciepło

Jaga
PostWysłany: Pon Paź 31, 2011 10:18 pm 

Dziękuję za podpowiedź! Od miesiąca używamy tots botsa i bywa z nim różnie. Do środka wkładam bambusową tetrę + bambusowy wkład dodatkowy i często ręczniczek ikeowy i zdarza się, że rano mokre jest całe łóżko. Coś gdzieś musi nie przylegać i przeciekać. Myślałam, że założenie mu pieluchy materiałowej przyspieszy suche noce, ale niestety ciągle zbyt rzadko się zdarzają :-(
Z kolei do IV jakoś się nie mogę przekonać. Maluszek używa teraz rozmiaru 7-10 kg i jakoś dziwnie się na nim układa. Dla młodszego najbardziej lubię flipy :-)

ewa
PostWysłany: Czw Lis 03, 2011 11:24 pm 
Awatar użytkownika

tak, z otulaczami tak jest, ż e trzeba zwyczajnie trafić na swój i w sumie flip ma potecnjał by stać się powszechnym ulubieńcem, jedynie staje się u większych chłopców za krótki w stanie, stąd polecałam IV 13-17kg.
A może warto by składać tą tetrę bambusową na formowankę, tak na latawiec, żeby był materiał w każdym miejscu otulacza, nie tylko na środku - wieksze szanse, że nic nie wycieknie.
pzdr ciepło i wytrwałości i suchych nocek wkrótce życzę!

Jaga
PostWysłany: Pią Lis 04, 2011 9:53 am 

Ewo, tylko czy są takie duże formowanki? Syn ma ponad 4 lata i 19 kilo żywej wagi, do tego jest dość długi... Dzisiaj znów cała pościel starszego w pralce... :-(
Flipy sprawdzają się nam super u malutkiego, ma dopiero 5 miesięcy. Starszy w nie nie wejdzie, nie ma szans :-)

Kiniunia
PostWysłany: Pią Lis 04, 2011 11:26 am 

Jaga, próbowałaś może "wysadzać" w nocy synka? To niby oczywiste ale czasem się o tym zapomina. Ja stosowałam ten sposób jak uczyłam moją małą suchych nocek. Zanim ja kładłam się spać sadzałam małą na nocnik. Po jakimś czasie córka sama dawała znać, że chce się jej siusiu.

Jaga
PostWysłany: Pią Lis 04, 2011 5:06 pm 

Przez jakiś czas to robiliśmy, ale rzeczywiście ostatnio już nie robimy. W sumie nie pamiętam czemu, chyba nie zawsze to pomagało i sie zniechęciliśmy. Ale minęło kilka miesięcy, może teraz podziała... dzięki Kiniu za przypomnienie oczywistej strategii :-D
Pozdrawiam ciepło! :-)

Jaga
PostWysłany: Nie Lis 06, 2011 3:33 pm 

Nie moge wyjść ze zdziwienia - frotowe formowanki Imse Vimse pasują i na 5miesięcznego maluszka i na 4 latka! I w połączeniu z bambusową tetrą rzeczywiście lepiej działają na duże wczesnoporanne kałuże. Zaczęliśmy też znowu brać go późno wieczorem na siusiu i mamy nadzieję, że w końcu jakoś to będzie :-) dziękuję Wam za dobre rady :-)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 2
 [ 15 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Strona główna » Parada pieluszek » Co Ci się najlepiej sprawdza?

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość