Zarejestruj się • FAQ • Szukaj • Zaloguj się
Obecny czas: Pon Maj 21, 2012 11:37 pm

Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona główna » Parada pieluszek » Co Ci się najlepiej sprawdza?

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

pieluchy na wakacje

Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 2
 [ 11 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
  Widok do druku Poprzedni temat | Następny temat 
Autor Wiadomość
elfinea
 Temat postu: W podróży, na wakacjach...
PostWysłany: Śro Lis 19, 2008 12:25 pm 

Miejscowość: W-wa
Dziewczyny, jak sobie radzicie z pieluchami w czasie wyjazdów?
Jak jadę do rodziców to spoko, tam mogę prać, jak jadę gzieś na cały dzień to biorę zapas a śmierdziuchy do szczelnego wora wrzucam, a co na wakacjach?
Jakoś ręczne pranie do mnie nie przemawia :? owszem czasem coś tam przelęcę ręcznie ale to tylko czasami jak jest jakiś większy wyciek, chyba pozostają tylko ekologiczne jednorazówki?

A w samochodzie jak czeka nas dłuższa podróż? To chyba tylko częste zmiany.

Kiniunia
 Temat postu: Re: W podróży, na wakacjach...
PostWysłany: Śro Lis 19, 2008 5:26 pm 

Ja nie mam jeszcze dużego doświadczenia z wielorazowymi więc na długą podróż samochodem zakładam jednorazówkę :oops:

Biedronka
PostWysłany: Śro Lis 19, 2008 5:47 pm 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sobótka - tam gdzie mieszkaja czarownice
nie pomogę bo jeszcze od używania wielorazówek nie byłam an dłuższym wyjezdzie :roll: :|

ale chyba wzięłabym wtedy TUSHIES

joa
PostWysłany: Śro Lis 19, 2008 9:05 pm 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa/Białystok
Ja jeździłam dużo z Zuzą pociągiem - brałam tushies jak była maleńka i sadziła kupy często, a potem tylko imse. Przewijałam normalnie - co ok 2 godz. W samochodzie natomiast wszystko to samo - warto tylko częściej spr czy nie ma mokro i można założyć tą cieniiutką wkładkę antyodparzeniową :)

Image
Image

elfinea
PostWysłany: Czw Lis 20, 2008 4:57 pm 

Miejscowość: W-wa
[quote="joa"]można założyć tą cieniiutką wkładkę antyodparzeniową

Joa, masz na myśli tą wkładkę?

http://www.pieluszkarnia.pl/index.php?p ... ucha-2-szt

i faktycznie działa?

Aga79
PostWysłany: Czw Lis 20, 2008 8:27 pm 
Awatar użytkownika

Ja na początku używałam tushies, ale teraz kiedy Jasiek ma 8 tygodni i trochę rzadziej siusia - przeszłam na JBD albo Genius. Genius jest o tyle fajny, że nawet jak wkład nasiąknie, po jego zmianie pieluszka nadal sprawia wrażenie suchej. W efekcie wystarczy mieć trochę wkładów w zapasie i voila. Z brudzącymi bąkami radzimy sobie używając jednorazowych wkladów (http://www.pieluszkarnia.pl/index.php?p ... we-200-szt), a w sprawie kupy działa wychowanie bezpieluchowe, czyli staram się wysadzać. Jak nie zadziała - nie ma wyjścia i zmieniam pieluszkę. Tyle w podróży.
Na wakacjach... Cóż, jeszcze nie próbowaliśmy, ale jeśli na miejscu nie ma opcji prania, to faktycznie jest to utrudnienie...
Dziewczyny, czy któraś próbowała może prać te pieluszki ręcznie? Jak szybko wtedy schną?

joa
PostWysłany: Czw Lis 20, 2008 9:01 pm 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa/Białystok
Tak, chodzi o te wkładki :) Działają bo dają wrażenie suchej pupy i nie zdarzyło mi się nigdy odparzenie w nich.
Aga - ja przez kilka pierwszych miesięcy używania imse prałam je ręcznie - po każdej zmianie pieluchy prałam i wywieszałam (miałam mało sztuk i nie było wyboru) i schły bardzo podobnie (jeśli nie identycznie) jak po praniu i wirowaniu. Czasem prasowałam je żeby dosuszyć.

Image
Image

nana
 Temat postu: pieluchy na wakacje
PostWysłany: Czw Lip 08, 2010 9:58 am 

pytanie::: a jak sobie radzicie z pieluchami w podróży?

wyjazdy z dzieckiem to jak wiadomo sama przyjemność, ale co robić z codzienną porcją pieluch? wybrać miejsce koniecznie z pralką, postawić na pranie ręczne, mimo że wakacje nie są od tego, aby spędzać czas na praniu czy wyjątkowo pogodzić się z jednorazówkami?

oczywiście wakacyjne ciepełko sprzyja zrzucaniu pieluch i wietrzeniu pupy, ale to rozwiązanie na kilka godzin dziennie, a nie cały wyjazd.

jestem ciekawa czy jest na to jakiś sprytny sposób

nana

ewa
 Temat postu: Re: pieluchy na wakacje
PostWysłany: Pią Lip 16, 2010 9:32 am 
Awatar użytkownika

Jak mam pralkę, to wrzucam pieluszki i w sumie taki zabieg mocno mi nie umniejsza frajdy wakacyjnej :) zwłaszcza, że u nas pieluszki są chyba najbardziej strojną częścią garderoby ;) od czasu jak mamy Itti Bitti, więc szkoda by nam było je zostawić.

Jak w zeszłym tygodniu na wakacjach u siostry przełaziłyśmy dwa dni i nie zdążyłam wyprać wkładów do Itti i do kieszonki, a kieszonki jeszcze były czyste, to potrzeba stała się matką wynalazku :idea:
Stały trzy torby za małych, niechcianych ubrań Cioteczki ... sięgnęłam po nie i z jasnych bawełnianych koszulek wycięłam sobie coś w rodzaju "prefoldów", wkładów, które nieobszywane itp. mają swoją ograniczoną żywotność, ale i tak to świetne wykorzystanie bawełny, która potem idzie bez szwanku na szmatki do czyszczenia.
Upraliśmy i służyły dalej do sprzątania.

A przy okazji, jak poczułam pęd nożyczek, to wycięłam sobie i zapas wkłądek laktacyjnych dla siebie :) do końca wakacji wystarczyło.

Na wakacjach kompromisem może być wkładanie wkładów jednorazowych Flip do otulacza Flip, a sam otulacz migiem schnie, pół godzinki na Słońcu.

izuś
 Temat postu: Re: pieluchy na wakacje
PostWysłany: Śro Sie 04, 2010 5:46 pm 

Jak jest pralka to zdecydowanie wielorazówki, bo wrzucenie prania i potem go rozwieszenie to jest łącznie może 15 min :)
Jak czasami mam taki dzień, że ciąganie się z dzieckiem i pieluchami jest mi wyjątkowo nie na rękę, to zabieram ze sobą Bambo Nature i nawet nie wiecie, z jaką radością zakładam wielorazówkę po powrocie do domu, nie ważne, czy to BG v3 czy CP. Tak samo ma mój małżonek, jakoś nie lubimy zakładać papieru i folii na małą pupę naszego Łobuza.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 2
 [ 11 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Strona główna » Parada pieluszek » Co Ci się najlepiej sprawdza?

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość