Witam, Mam pytanie: czy któraś z Was używała monitora oddechu przypinanego do pieluszki wielorazowej? Czy to się sprawdza? Bo jednak ona jest troszkę grubsza od jednorazówki. Będę wdzięczna za info. Oraz pytanie drugie: czy Wasze dzieciaczki w pieluszkach wielorazowych chodzą do żłobka lub przedszkola? Jak reagują przedszkolanki? Bo to jednak dla nich większy kłopot (nie mozna wyrzucić tylko trzeba przechowywać). Pozdrawiam
Temat postu: Re: Pieluszki wielo i monitor oddechu
Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 9:31 am
Moja córunia co prawda jeszcze nie chodzi, ale idzie do żłobka - wszędzie, gdzie się pytaliśmy czy będzie taka możliwość mówią, że nie ma problemu, mamy tylko zapewnić wiadro i pieluszki i zrobic szybkie przeszkolenie
Temat postu: Re: Pieluszki wielo i monitor oddechu
Wysłany: Pią Paź 15, 2010 11:13 pm
obiecuję zapytać w szkole rodzenia o tą zalezność pieluszka-monitor oddechu.
Są różne żłobki. Oczywiście prywatne będą bardziej otwarte na pomysł niż państwowe. Dzieci Montessori w ogóle z założenia idealnie - są wielorazowo pieluszkowane, więc w takim przedszkolu, żłobku - no problem. Ja myślę, że najwięcej zależy od mamy. Jeśli przedstawi to jak coś co jest proste i oczywiste, jak coś co zamiast w koszu na śmieci, ląduje w koszu lub woreczku na pieluszki i jest wręczane mamie, to nie powinno być źle. Gorzej jak mam ma przepraszający wyraz twarzy i daje miejsce na dyskusję. W tej materii to mama ma przekonanie, raczej po Pani nie ma co tego oczekiwać... Wczoraj podeszła do mnie Pani z jedynego u nas na Wawrze w Wawie żłobka, Picollo, i ta Pani - dyrektor żłobka, zaproponowała by jakoś rozpromować temat, bo ma tylko jedną mamę, która używa wielorazówek... pzdr ciepło,
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum