po pierwsze witam wszystkich to moje pierwsze chwile na tym forum wiec nie bardzo wiem co gdzie i jak ale mam nadzieje ze szybko sie naucze:) Jestem mlodą przyszłą mamą. Mam na imię Jola, mam 24 lata i jestem w 7 miesiącu ciąży. w zeszłym tygodniu byłam na zajęciach w szkole rodzenia i akurat trafilam na wyklad o pieluchach wielorazowych. Już wcześniej gdzieś w necie natrafiłam na informacje o tych pieluszkach ale wtedy nie zagłębiałam się za bardzo wiedziałam tylko że coś takiego jest ale co sie z tym robi nie bardzo. teraz po zajęciach zaczęłam zagłębiać temat bo po wykladzie wyszlam mega zakrecona Pani pokazywala jakies typy ze tu sie wklada to a tam tamto ehh zapamietac to wszystko to bylo dla mnie za duzo, polciła jednak to forum więc postanowiłam, że tu wpadne. Od wczoraj przetrzepuje neta w poszukiwaniu info o tych pieluszkach ale strasznie tego dużo. czytając to wszystko również ciężko mi było się połapać wiec grzecznie powklejalam sobie informacje do poszczegolnych folderow zeby to jakos uporządkować i teraz po 2 dniach siedzenia nad tematem czuje sie troche mniej zakrecona. wiem mniej wiecej jakie sa typy pieluszek jak je prać itp. mam jednak troche pytań. Planuje moją malą pieluszkować wielorazowo praktycznie od początku. pewnie przez pierwszy okres bede to robila tylko w dzien bo jakos ogarnianie tematu w nocy mnie przeraza ale mam nadzieje ze z czasem i w nocy przejde na wielorazowe. na poczatek chciałabym kupić kilka pieluszek żeby zobaczyć jak będe sobie radziła bo samo przewijanie to bedzie dla mnie nowosc a jeszcze te pieluszki dosć skomplikowane to w ogole będzie ciężko. czy ktoś może mi polecić co kupić na początek? który typ pieluch? szczerze to myślałam o kieszonkach i pieluchach tetrowych bo to jakieś takie dla mnie najprostsze albo nawet otulacz i tetra ale nie wiem czy to dobry pomysl nie chcialabym zeby mala miala wielka pupcie bo ciuszkow mam sporo na 56, 62 wiec obawiam sie ze bylyby za male z taka wielka pielucha:) druga sprawa - moja mala urodzi sie pod koniec kwietnia czyli powoli bedzie robilo sie cieplusio zwlasza u mnie w mieszkaniu bo mam caly czas sloneczko w okna chcialabym wiec wiedziec ktore pieluszki bylyby na tyle cienkie zeby malej nie bylo w nich za cieplo. prosze o wszelkie rady dotyczace poczatkow pieluchowania takiego malenstwa na szczescie mam jeszcze troche czasu na ogarniecie tematu hehe a moja mama jak uslyszala o wielorazowych to juz zapowiedziala ze moze mi je szyc wiec mam fajne wsparcie:)
dziekuje za wszelkie odpowiedzi i przepraszam jesli napisalam tu jakies zupelne glupoty:)
podpinam sie pod koleżanke również chętnie dowiem tych samych rzeczy co ona tez będę zaczynać swoja przygodę z macieżyństwem i pieluszkami wielorazowymi, mój synek ma urodzić sie początkiem maja
Cześć, na forum już wielokrotnie podejmowany był problem przygotowywania wyprawki pieluszkowej. To kwestia indywidualna, wiem coś na ten temat. Kilka razy już odpisywałam innym mamom w podobnej sytuacji. Podejrzyj podobne wątki
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum