Szkieletorku, moja córeczka ma prawie 4 miesiące, używamy wielo od powrotu do domu sze spitala. Kompletując wyprawkę eksperymentowałam i kupiłam parę nietrafionych rzeczy. Gdybym miała jeszcze raz kompletowac wyprawkę dla maluszka (zaczęłam pieluchowac, gdy córeczka miała około 3kg i chude nóżki) to kupiłabym: 12-15 szt małych prefoldów Pileuszkarni z żółtym obszyciem 3-4 szt otulacze w rozmiarze new born (miałam BambinoMio) 3 szt Teeny Fit Tots Bots (na wyjścia, do lekarza, na noc) lub Bumgenius AIO w rozmiarze new born XS ewentualnie przy nadwyżce w budżecie dokupiłabym jeszcze kieszonke Blueberry mini delux i jakieś dodatkowe wkaldy do nie oraz bambooty S
wiem, że są też fanki formowanek ale ja jeszcze formowanek nie uzywałam, więc w tej kwestii się nie wypowiem.
z własnego doświadczenia napisze też, ze w te najmniejsze otulacze ja nie umiałam upchać pieluch tetrowych.
większość tego co zakupisz najparwdopodobniej uda Ci się po wykorzystaniu odsprzedać na bazarku na forum chusty.info
do tego trzeba zainwestowac w szczelne wiaderko i odkażające dodatki do prania
to czego bym nie kupiła - zestaw do taniego pieluszkowania BambinoMio: 3 otulacze do 5 kg i 12 prefoldów do 7 kg. Otulacze idealnie sie sprawdziły, a prefoldy się nie miesciły ani w otulacze do 5kg ani w kolejny rozmiar otulacza do 7kg. Polowę nieużywanych odsprzedałam, a 6 szt czeka aż dziecko do nich dorośnie. - Itti Bitti SIO rozmiar S w ilości 5 szt, u nas się nie sprawdzily, wyciekaja przy chudych udkach mojej coreczki. Jedną sztukę, bym pewnie kupiła, by pocieszyć oko ale nie az tyle.
Dziękuję za rade. Poczytam dokładnie o tych rzeczach co wspomniałaś i wezmę pod uwagę. A powiedz mi to co ty mi polecasz to do jakiego wieku mi wystarczy ??
Teeny Fit i otulacze new born starczają mniej wiecej na 3 pierwsze miesiace, chyba że dziecko rodzi sie duże i szybko przybiera. Prefoldy mozna uzywac dluzej, np jako wklady do kieszonek. Kieszonke Blueberry mini nadal uzywam, corka w poniedzialek skonczy 4 miesiace ale wazy okolo 6 kg. Jeszcze nam troche napek zostalo, wiec jeszcze miesiac, dwa pouzywamy.
po tym pierwszym okresie mozesz przejsc na pieluszki one size i one starcza juz do konca okresu pieluszkowania. Na noworodku one size nie wyglada dobrze i dziecko w duzej, pospinanej pieluszce, moim zdaniem, nie czuje sie komfortowo. Gigant pupa, która się nie zmiesci w żadne śpioszki czy pajacyki
oczywiscie mozna zostac przy samych prefoldach i otulaczach przez ten pierszy okres, a gdy dziecko podrośnie, nabierze ciałka, zainwestowac w kieszonki one size czy pieluszki AIO
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum