Mam mam mam! ze względu na bambuskowe wnętrze zdecydowałam się spróbować. Przy moim hoplu na naturalne włókna, welur bambusowy przy pupci w kieszonce, gdzie zwyczajowo w tym miejscu znajduje się mikropolar, mnie skusił.
Odczucia? Super miękka kieszonka-miękki PUL, miękka, cienka warstwa przy pupie. Myslę, że jest to extra opcja dla mam, które chcą mieć wygodną kieszonkę, ale nie chcą mikropolarku przy pupci, bo stosują NHN (bezpieluchowe wychowywanie), albo chcą, żeby Maluch wychodził sukcesywnie z pieluch, na etapie treningu nocnikowego, bo w tej pieluszce nie jest sucho, nie tak sucho jak przy mikropolarze, ale mokro jak przy bawełnie-też nie czyli na spacer można się skusić, na noc.
Po 3 mies prania, dalej ładnie wygląda, welur bambusowy nie stracił miękkości. Schnie porównywalnie długo jak mikropolarowe kieszonki, wkłady dłużej, bo bambusowe. To także fajna opcja dla maluszków wrażliwców- bo bambus antybakteryjny przy skórze, wkłady także
Załączniki:
Swaddlebees Noemka.jpg [ 26.17 KiB | Obejrzany 1201 razy ]
a mogę zapytać jak przeciekanie przy nogawkach jak jest troszke wiecej siku? bo mi kieszonki przeciekają zazwyczaj w tym miejscu [dlatego wole SIO Close Parent]
Mi jakoś Swaddlebees nie przecieka i mimo, że ma welurkową warstwę przy pupie, co oznacza, że trzyma więcej wilgoci niż mikropolar, to mi to odpowiada i nic nie przecieka. Czasem dopasowanie, mocniejsze przyleganie w pachwinach jest rozwiązaniem na wszelkie przeciekanie, nawet przy wielkich siuskach pzdr ciepło
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum