Pomocy!! jestem w ciazy i zdecydowalam sie na uzywanie pieluch wielorazowych, teraz przyszla kolej na zamowienie calego ekwipunku dla maluszka...i tu jest problem. lista jest dosc dluga i kosztowna a nie wiem czy to co wybralam jest odpowiednie. Pomocy Pani Ewo!! Oto co planuje kupic: czy czasami nie przesadzilam?? a moze o czyms zapomnialam...gubie sie w tym i juz sama nic nie wiem.. AAA!!! raunku
Produkt Uwagi Cena jedn. Ilość Wartość {Bio-D} Nappy Fresh - proszek do prania pieluch Rozmiar: 500 g dodaj 14.90zł szt. 29.80zł
Temat postu: Re: lista zakupow...pani Ewo pomocy!!
Wysłany: Śro Lip 27, 2011 1:17 pm
Witaj,
Z zestawu wynika mi, ż ejuz rozmawiałyśmy przez telefon, ale na wsz wypadek odpowiadam
Jeśli ma to być wszystko czego będziecie używać przez cały czas pieluszkowania, to będzie CI brakowało przynajmniej jeszcze jednego otulacza, a najchętniej bym używała ten zestaw z dodatkowym małym otulaczem, np Imse Vimse NB, tak żeby nie wszytsko było w uniwersalnym rozmiarze. Zwłąszcza otulacz Blueberry coverall i pieluszki frotte Imse Vimse w uniwresalnym rozmiarze mogą CI się wydać ogromne przy noworodku. Potem jest ok, ale jeśli ma służyć od początku, to ja bym nie zakładała, że od razu mi się przydadzą.
JEśli chodzi o kieszonkę, najszybciej udaje się z Charlie Banana i jeśli to synek, to szczególnie Wonderoos odradzam, bo wkąłd z przodu pod pępuszkiem się lubi w nich zssuwać i tam gdzie najbardziej potrzebna chłonność, okazuje się być pusto. JEśli masz mało pieluszek, w tym 1-2 kieszonki i min otulaczy, to i z tego powodu warto zrezygnować z Wonderoosa, bo ten ma wkład z bambusa, co oznacza, że i duzo dłużej schnie od mikrofibrowego i dłużej trzeba na nią czekać, by użyć ponownie, chyba że zdecydujesz się włożyć w kieszonkę skłądany prefold, czy tetrę, czy wkład MAm Sucho, bo sama "skórka" Wonderoosa schnie równie szybko jak każda inna kieszonka z mikropolarem, więc tego udaje się użyć znacznie szybciej niż jej wkład z bambusa.
1 otulacz Nb Imse Vimse, 1-2 otulacze Flip w Uniwersalnym rozmiarze, 1 Blueberry Coverall (na większe pieluchy i na noc) - podsumowując.
1-2 kieszonki na wyjścia-jeśli od początku, to najlepiej Charlie Banana; jeśli na później i wielkie siuśki, to najlepiej Issy BEar.
Dodatkowe wkłądy chłonne, jesli masz tyle prefoldów, kótre potem będą za małe, by używać samodzielnie, możesz założyć, że to będą Twoje dodatkowe wkłady chłonne, możesz więc opuścić wkłady chłonne flanelkowe Imse, a w zamian mieć coś bambusowego, czy Kikko składane, czy wkładki bambinexu z bambusa.
Wszystko inne brzmi super, ja jedynie zdążyłam użyć 1 paczkę wkładek jednorazowych, ale znam mamy, które i przez 2 paczki przeszły szybko. pzdr ciepło
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum