Zarejestruj się • FAQ • Szukaj • Zaloguj się
Obecny czas: Pon Maj 21, 2012 11:50 pm

Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona główna » Parada pieluszek » Ciemne strony szerokiego wyboru

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Moja szuflada

Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 2
 [ 13 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
  Widok do druku Poprzedni temat | Następny temat 
Autor Wiadomość
ewa
 Temat postu: Moja szuflada
PostWysłany: Pią Mar 27, 2009 9:36 pm 
Awatar użytkownika

Ciemne strony szerokiego wyboru zdecydowanie bytują w naszej pieluchowej szufladzie :?

Tak! Otóż, jest w niej dokładnie wszystko, każda pielucha jaka mi w ręce wpadła!
Osobiście, nie mogę się posiąść z dumy, ale jest i tego ciemna strona, bo do tej szuflady, poza mną, sięga jeszcze sporo innych bliskich nam osób i właśnie ich mi szkoda, a jeszcze bardziej było mi szkoda tyłka Jereszka.
Dziadziuś, regularnie przyuczany, przy każdej kolejnej dostawie na nowo, po jakimś czasie wkładał w Jedną Białą Doskonałą, czyli skompaktowaną juz pieluchę w otulaczu ...kolejną formowankę. W trenerkach lądowały muśliny, a w Bum Geniusa równie dobrze mieściła się kolejna formowana. Można się pogubić, tak jak wiele Mam jak wpadło po raz pierwszy na strone sklepu pieluchowego.
Taki wybór to spotry wysiłek intelektualny ;)

W rezultacie...moja siostra wzięła cały komplet samych Bum Geniusów, bo zakłada, że dziadziuś i tam poprzewija i jej dziewczyny też się nie pogubią.

W pewnym sensie rozumiem ;) ale chyba nie potrafiłabym inaczej niż już zrobiłam.

pozdrawiam ciepło wszelkich Pieluszkoholików, których cieszą ciemne strony ich szuflady :D

Biedronka
 Temat postu: Re: Moja szuflada
PostWysłany: Pią Mar 27, 2009 10:22 pm 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sobótka - tam gdzie mieszkaja czarownice
mam podobnie :roll:

Tylko ze ja znalazłam sposób na to .
Powodem był mój mąz który nie wiadomo jak szkolony przezemnie zawsze cos zle ubierał :roll:
Bumgeniusa bez wkładki !
Flexa bez otulacza

itp ..itd ...
Ja zawsze pieluszki mam poskładane
czyli wkładki wsadzone do Bg , formowane maja juz podopinane dodatkowe wkładki chłonne .otulacze na jednej kupce .

To bardzo pomaga moojemu M. ale i mi bo mam pewnośc że dziecko bedzie miało sucho a ja mniej prania po powrocie do domu :lol:

polecam , polecam :ugeek:

agama
PostWysłany: Pon Mar 30, 2009 11:01 am 
Awatar użytkownika

To ja musze pochwalic moja druga polowe (chociaz on tego nie przeczyta, wiec troche to na marne... ale moze mu pokarze ;) ze niezle radzi sobie z naszymi wszelkimi nowosciami. Moze nie mamy tego az tak duzo wiec dlatego latwo sie polapac ale generalnie nie bylo jeszcze wiekszych pomylek i nawet otulacze, ktore poczatkowo tak jakos dziwnie zwisaly zostawiajac spore dziury przy nozkach (niebezpieczne zwlaszcza noca) teraz leza idealnie :). Ale tez zawsze gdy kupuje cos nowego to jestem podekscytowana (mysle, ze to juz pierwsze symptomy pieluszkomani ;) i opowiadam dlugo co i jak sie nosi z instruktażem wlacznie. No ale ja mam latwiej (albo trudniej - to pojecie wzgledne) bo tylko maz jest do pomocy przy pieluszkowaniu i wysadzaniu :)

ewa
PostWysłany: Pią Lip 16, 2010 5:37 pm 
Awatar użytkownika

A moja szuflada to już zupełnie inna szuflada niż gdy Jeremi był pieluszkowany 2-3 lata temu.
Pieluszki miały w komplecie czekać na rodzeństwo, ale jakoś czuliśmy potrzebę zarażania i się sukcesywnie dzieliliśmy stosikiem z ciociami.

I super, bo i ktoś zaoszczędził śmieciowania i jest tego zdecydowanie piękna strona :D mamy nowe, całkiem inne pielusie.

Na Noemi nie czekał stosik dziewczęcych ubranek, tylko ubranek po braciszku, ratunkiem więc dla tego zestawu stały się najbardziej babskie i kolorowe pieluszki! A jest lato! hurra i pieluszki tak kwieciste jak ta pora roku :P

Wpadłam po uszy w melonowe i cyniowe kolory, turkus i żółcie!
Niestety, jak już się sięgnie po Itti Bitti, to uzależnia i trudno sięgać po inne.
Górują więc Itti Bitti, Itti Bitti Boo i nawet cyniowy Flip polubiłyśmy.
Dalej mam słabość do Imse Vimse w paseczki welurowe, a do nich little beetle i frotte Imse.
Swaddlebees w kółeczka jest tez przepiękna i uuuuuwielbiam ją za to, ze mimo że kieszonka to przy skórze ma welur i to taki, że maluch ma sucho jak w mikropolarowej kieszonce. No i zgrabna! podobnie jak nowe Wonderoo V2, wreszcie nadgoniło wyglądem, bo na prowadzeniu zawsze było, ale tylko za chłonność.
Cieszę się, że ekologiczne już dawno nie znaczy "zgrzebne" i że na Jeremiaszku się nasze pieluszkowanie nie skończyło, bo by mnie dużo frajdy ominęło :P

Magnuna
PostWysłany: Sob Paź 30, 2010 8:06 am 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Hurghada
A ja znalazlam w internecie cudo nad cudami!!!!
Ewa - znasz Wee Notions??? Zakochalam sie w nich od pierwszego wejrzenia... :oops:
Musze poczekac na nowy zastrzyk gotowki i zafunduje malej choc jedna... ("Biedne" dziecko, musi znosic mamy uzaleznienie... :? )
Pozdrawiam

ewa
PostWysłany: Sob Paź 30, 2010 11:35 pm 
Awatar użytkownika

A ja już wiem o czym mówisz :) wpadłaś po uszy Kochanieńka, bo manufaktura wciąga ;) uzależnia i to nieuleczalnie :)
Zaadoptowałabym pingwinki, jakieś pszczółki też by tu ul znalazły. Wpadłam w jedyne 850 zdjęć maluchów w pieluchach na FB WeeNotions :)

Załączniki:
penguinek.JPG
penguinek.JPG [ 67.27 KiB | Obejrzany 1332 razy ]

Magnuna
PostWysłany: Pon Lis 01, 2010 7:25 am 
Awatar użytkownika

Oj! Nasze Franiszki musza sie jeszcze troche podszkolic... A przydalaby sie taka jakosc i wyglad u nas w PLu. Apeluje: Franiszki do szkoly!!! A bedzie mnostwo nowych uzaleznionych od pieluch klientow...
;)

ewa
PostWysłany: Pon Lis 01, 2010 9:26 pm 
Awatar użytkownika

Dopiero mnie uświadomiłaś co to, kto to Franiszki :)
To na dokładkę jeszcze pieluchy z przesłaniem!

Wiele mam synków uważa, że pieluszki kupują i tak dla siebie, bo Maluchowi wzór i tak jest obojętny, także widziałam już niejedną pupę przystojnego "Słodziaka" w różowe wzorki, a dziewusie w czerni, granatach ;) ... jestem za!

Załączniki:
big bum little.jpg
big bum little.jpg [ 28.68 KiB | Obejrzany 1327 razy ]
wear pink little.jpg
wear pink little.jpg [ 20.06 KiB | Obejrzany 1327 razy ]

Magnuna
PostWysłany: Czw Lis 04, 2010 10:07 pm 
Awatar użytkownika

No bo to prawda.... To dla nas, mama placi mama wybiera!!! ;-)
Zreszta taki Okruszek nie moze zbytnio jeszcze glosu zabierac...a jak juz bedzie glos mial, to bedzie juz bez pieluch!!! :lol:
Dla Maluszka wygoda, dla Mamusi uroda.... (ale mi sie zrymowalo)

Załączniki:
Komentarz do pliku: A te sa slodziutkie...
WeeNotions2.jpg
WeeNotions2.jpg [ 79.79 KiB | Obejrzany 1316 razy ]
Komentarz do pliku: ...to dopiero kolekcja (czytaj:uzaleznienie)!!!
WeeNotions1.jpg
WeeNotions1.jpg [ 147.76 KiB | Obejrzany 1316 razy ]

Kiniunia
PostWysłany: Pią Lis 05, 2010 1:00 pm 

WOW! Omal nie spadłam z krzesła jak to zobaczyłam! :o Oczywiście z wrażenia. Super kolekcja. Moje uzależnienie jest w domu kontrolowane :) więc raczej ograniczam się do mniejszej ilości takich cudów. A gdzie można takie kupić? Może jednak uda się coś wyskrobać na nowy egzemplarz do mojej skromniejszej kolekcji.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 2
 [ 13 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Strona główna » Parada pieluszek » Ciemne strony szerokiego wyboru

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość