Kurcze właśnie chciałam zamówić kilka flexi ale widzę, że dostępne są tylko na rzepy. Ewo, jest szansa że będą w Pieluszkarni flexi na napy???
Witaj! Nie ma szans, bo flexi są tylko na rzepy, a jest ku temu powód, bo ta część ma w sobie specjalny, tylko flexom znany , materiał. Między innymi dlatego "flexi" czyli skrót od słowa "flexible" czyli rozciągliwy, elastyczny. Gdyby były napy, materiał nie naciągałby się równomiernie. W ich przypadku, dla mnie, rzepy to plus, bo te rzepy się naciągają, sprawiając, że np. u chłopca ładnie przylega pieluszka pod pępuszkiem i szanse,że największa fontanna to przesiusia są marne, po prostu ładnie przylega i nie ściska. nowe BGeniusy V3 maja odrobinę podobny materiał przy rzepie ( w tej nowej wersji, tj.tej którą mamy w Pieluszkarni), też lepiej się naciąga niż stara wersja.
A jak wypada rozmiarówka? Można dla dziecia 6 kg brać ten większy rozmiar? Bo IMO flanelkowe IV NB niby do 8 kg a są jakieś małe (nawet do 7 nie starczą)
Ostatnio edytowany przez atoja, Czw Sty 29, 2009 12:09 pm, edytowano w sumie 1 raz
Dziewczyny, ja się tu tylko wtrącę na chwilkę, bo czytam z rozrzewnieniem te opisy jakie pieluszki i z czym i tęsknię prawdziwie, bo Zu już pomyka w majtkach. A stosik pieluszek na półce taki nieużywany siedzi smutno. No nie myślałam, że mi tego zabraknie!
Dziewczyny, ja się tu tylko wtrącę na chwilkę, bo czytam z rozrzewnieniem te opisy jakie pieluszki i z czym i tęsknię prawdziwie, bo Zu już pomyka w majtkach. A stosik pieluszek na półce taki nieużywany siedzi smutno. No nie myślałam, że mi tego zabraknie!
To do roboty. Majstruj kolejnego pieluszkowca
Dzięki Biedronka za wyczerpujące odpowiedzi. Kupuję
Atelko! Wybacz! Wybyliśmy feryjnie i dopiero dotarłam na forum.
Ja to w ogóle jestem zdania, ze Imsowe otulacze można do wszystkiego, potem PUL Bambinexa, a na końcu Tots Bots, bo te ostatnie nie mają tych zakładeczek przy nóżkach. Flexi formowane są rewelacja, ale otulaczom Totsa im do nich daleko. A przy pupci jest całkiem miło i sucho i to migiem, bo szybko odprowadza w głąb, w microfibrę.
A jak wypada rozmiarówka? Można dla dziecia 6 kg brać ten większy rozmiar? Bo IMO flanelkowe IV NB niby do 8 kg a są jakieś małe (nawet do 7 nie starczą)
Zdecydowanie ten większy, szkoda pieniędzy na małe, a rzep i otulacz się zajmą bambusowym przepychem
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum