Zarejestruj się • FAQ • Szukaj • Zaloguj się
Obecny czas: Pon Maj 21, 2012 11:58 pm

Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona główna » Parada pieluszek » Producenci » Wonderoos

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Dlaczego wybrać, lub nie , Wonderoosa ponad Bum Geniusa?

Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 1
 [ 7 posty(ów) ] 
  Widok do druku Poprzedni temat | Następny temat 
Autor Wiadomość
ewa
 Temat postu: Dlaczego wybrać, lub nie , Wonderoosa ponad Bum Geniusa?
PostWysłany: Śro Cze 24, 2009 12:17 pm 
Awatar użytkownika

Jeremi już się na dostawę kolorowych Wonderoosków nie załapał.
Wiem jedynie, że Wonderoosy wydają się na dłużej starczać. BG i Wonderoosy powinny służyć do wyjścia z pieluszek, ale niektórym Bum Geniusa zaczyna brakować w stanie, pod pępuszkiem robi się za krótko.
Nam BG wystarczał, ale ciut wyżej też by nie wadziło.
Jak Wam się to sprawdza?

mamru
 Temat postu: Re: Dlaczego wybrać, lub nie , Wonderoosa ponad Bum Geniusa?
PostWysłany: Sob Lip 11, 2009 12:05 pm 

to ja się pierwsza wypowiem w tej kwestii...
szczerze powiedziawszy wonderoos zupełnie nam się nie sprawdził :? Ogólne wrażenie, super! Ładnie wykonany, bardzo podobają mi się te profilowane wkładki, ale uważam, że ta pieluszka nie jest przeznaczona dla szczuplaczków, jakimi są moje dzieci. Zawsze miałam przemoczone ubranka, może wynikało to z tego, że
-po pierwsze- wkładki nie osiągnęły jeszcze swojej maksymalnej chłonności,
-po wtóre- choć bardzo starałam się by pieluszka była dobrze zapięta, to i tak pozostawał jakiś luz, którędy siuśki uciekały :?
Dlatego też wonderoos'ów już nie mamy, ale wiem, że inne mamusie bardzo je sobie chwalą. No ale tak jak napisałam wcześniej, moje dzieciaki to szczuplaczki, córka ma 23miesiące, a otulacz M disany jeszcze jej spadał z tyłka (spadał, bo szczęśliwie już od miesiąca jest odpieluchowana :))
więc ogólnie polecam, tylko nam się nie przydał. Wolimy BG organiki i kieszonki :) Ale jak wiadomo, każdej pupce co innego pasuje ;)

Ostatnio edytowany przez mamru, Czw Sty 21, 2010 10:13 pm, edytowano w sumie 1 raz

ewa
PostWysłany: Nie Lip 19, 2009 10:23 pm 
Awatar użytkownika

Hej Mamru!
Tak sobie zawsze cenię Twoje meldunki ;) Kochana jesteś z tą swoją sumienną informacją zawsze. Dzięki!
Właśnie słyszę od mam, że Wonderoosy sa super dla pulpaśnych maluchów, w których tkwi potencjał przerośnięcia Bum Geniusów.
Pozdrawiam :)

mamru
PostWysłany: Śro Lip 22, 2009 8:25 pm 

i znów się zawstydziłam :oops:
lubię się tutaj dzielić swoimi spostrzeżeniami, bo bardzo Was lubię i po prostu chcę:) i zaglądam tu kiedy tylko czas pozwala :)

ewa
PostWysłany: Czw Lip 23, 2009 11:42 pm 
Awatar użytkownika

:D dzięki!

mamuśka
PostWysłany: Sob Sty 09, 2010 4:51 pm 

Ja jestem zadowolona z obydwu pieluszek, ale...
1) BG są fajne - zgrabne, ładnie przylegają i aktualnie wolę je od Wonderoosa. Teraz są świetne ale nie wróżę im dłuższej żywotności, lubię mieć opatuloną dzidzie. W tej chwili BG już mam na przedostatnich napach (6kg wagi dzidzi). Myślę, że pieluszki szybko staną się za krótkie i za wąskie w brzuszku. Jedna duża wkłądka zazwyczaj mojej córeczce nie wystarcza na noc.
2) Wonderoos - sprawiają wrażenie większych i szerszych, ale można je"uładzić" napami. Myślę, że sporo dłużej posłuży mojej dzidzi. Jest szersza. Ogromny plus za wkłady! Są jakieś takie grubsze i szersze (ale w kroku zwężane) w porównaniu do BG.
Reasumując: wg mnie warto mieć BG ale z założeniem, że później będzie trzeba dokupić trochę większe pieluszki. Wonderoos od razu mi spasował (chociaż przy małym niemowlaczku trochę duży to jednak nie miałam wycieków) i myślę, że wystarczy na dłużej.

ewa
PostWysłany: Pią Lip 16, 2010 5:49 pm 
Awatar użytkownika

Dziewczyny!

Muszę tu napisać, bo nasze relacje Wonderosowe już wcale aktualne nie są.
Wonderoos ma już swoją nową wersję kieszonek, V2 i chwała im za to!
Zmienili design i teraz już nie tylko z chłonności będą słynąć, ale i za zgrabność punktują.
Ja zaczęłam używać z Noemi Wonderoos V2 i są super zgrabne i to z noworodkiem!
W środku mikropolar zawsze mieli wyjątkowo miękki i chwalebnie - to się nie zmieniło.
Zmienił się za to wkład, jeden został mikrofibrowy - mniejszy, a drugi jest z jedwabiście miękkiej frotte bambusowo bawełnianej, co mnie szczególnie cieszy, bo im mniej mikropolarowa kieszonka, tym ja ją bardziej lubię.
Czasem kładę wkład na kieszonkę, i dopiero drugim użyciem tej samej kieszonki kładę wkład do środka, stąd dobrze mieć naturalny i miły wkład pod pupę i kolejny mikrofibrowy do środka (narazie nam starcza ten mały samodzielnie, większemu maluchowi z pewnością przyda się kolejny, czy tetra do środka kieszonki)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 1
 [ 7 posty(ów) ] 

Strona główna » Parada pieluszek » Producenci » Wonderoos

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość